Site icon NewsIT

Ο διάλογος των μηχανοδηγών που «φρέναρε» τη σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους: «Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα»

13.09.2024 | 19:28
Ο διάλογος των μηχανοδηγών που «φρέναρε» τη σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους: «Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα»

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Μόλις ένα χιλιόμετρο απόσταση είχαν μεταξύ τους τα δύο τρένα που κινούνταν μετωπικά, στην ίδια γραμμή στους Αγίους Αναργύρους! Η τραγωδία αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με τον προαστιακό να είναι εκείνη τη στιγμή γεμάτος με επιβάτες.

Όπως περιέγραψε στο LiveNews ο αντιπρόεδρος των μηχανοδηγών, Γιώργος Μανώλης για τα όσα συνέβησαν με τα δύο τρένα στους Αγίους Αναργύρους:

«Στην αμαξοστοιχία 1210 που ήταν ερχόμενη από Αθήνα προς Αγίου Αναργύρους, ο μηχανοδηγός και πρόεδρος του σωματίου μας άκουσε ότι η αμαξοστοιχία 1307 ανήγγειλε ότι πέρασε τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων που αυτό σημαίνει ότι εισέρχεται σε μονή γραμμή. Που σημαίνει ότι το ένα τρένο κινείται μετωπικά προς το άλλο. Αμέσως επικοινώνησε με τον άλλο μηχανοδηγό και του είπε: Τι κάνεις; Εγώ έχω ξεκινήσει, σταμάτα!».

«Σταμάτησαν ακαριαία και οι δύο αμαξοστοιχίες και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» είπε ο κύριος Μανώλης στο LiveNews.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε αυτό το κομμάτι της γραμμής, δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση γιατί γίνονται έργα εκεί.

Τόνισε ότι και τα δύο τρένα «ξεκίνησαν με χαρτιά και προφορικές εντολές».

«Υποθέτω ότι το τρένο που ξεκίνησε πρώτο, ήταν αυτό που ερχόταν από την Αθήνα, από το σταθμό Λαρίσης και πήρε τη σωστή εντολή» συμπλήρωσε για το παραλίγο ατύχημα με τα τρένα, που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version