Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για την εκδίκαση της υπόθεσης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για την εκδίκαση της υπόθεσης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Δήλωση σε όλα τα μέσα που δημοσίευσαν το θέμα με την εκδίκαση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, της υπόθεσης για την υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών από τα ταμεία της ΜΚΟ ης Εκκλησίας “Αλληλεγγύη” έστειλε ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Όλη η δήλωση του Δημήτρη Φουρλεμάδη

«Όπως και με την εισαγγελική πρόταση, έτσι και τώρα, πριν ακόμη ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ο δημοσιογραφικός και πάλι «ζήλος» αποκαλύπτει με βαρύγδουπους τίτλους την παραπομπή μου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, χωρίς μάλιστα να γίνεται σεβαστό, για άλλη μία φορά, το δικαίωμά μου στην προσωπικότητα και το τεκμήριο της αθωότητας.

Βεβαίως, το δυσάρεστο δεν είναι μόνοι οι πηχυαίοι τίτλοι, αλλά και η επιμελής παράλειψη της αναφοράς, αυτών που αναπαραγάγουν τέτοιες ειδήσεις, ότι μία ιδιωτικού δικαίου διαφορά, όπως έχει κριθεί με δύο αμετάκλητες αποφάσεις ανώτατου Δικαστηρίου (Ελεγκτικού Συνεδρίου: αποφάσεις 3339/2011 και 3340/2011), έχει ατυχώς ποινικοποιηθεί και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμη αποσιωπάται:

  1. i) Ότι με την με αρ. 4487/2013 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε την ουσία της υπόθεσης, έχω ήδη δικαιωθεί επί ανακοπής μου κατά της ταμειακής βεβαίωσης της αρμόδιας ΔΟΥ, και κρίθηκε ότι δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη έναντι του Δημοσίου και βεβαίως δεν έχω ευθύνη και ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
  2. ii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 66951/2013 αμετάκλητη (ποινική) απόφαση του Τριμελούς Πλη/κείου Αθηνών, κρίθηκα αθώος της κατηγορίας της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, που αφορούν τα ίδια χρηματικά ποσά για τα οποία τώρα παραπέμπομαι ως δήθεν εκ μέρους μου ιδιοποιηθέντα.

iii) Ότι με την υπ’ αριθμ. 6092/12 αμετάκλητη απόφαση του Μ/λούς Πλημ/κείου Πειραιά κρίθηκα αθώος της κατηγορίας ως προς την ακαταλληλότητα των τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας. Τέτοιες όμως αναφορές είναι βέβαιο ότι αμαυρώνουν το τεράστιο έργο φιλανθρωπίας της Αλληλεγγύης, η οποία ως Οργανισμός ανέλαβε να μεταφέρει σε όλο το κόσμο μέσω της προσφοράς το μήνυμα αγάπης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το μήνυμα αυτό τώρα καλούμαι να μεταφέρω και να υπερασπιστώ και εντός των δικαστικών αιθουσών, όπου μετά βεβαιότητας θα αποδειχθεί η αθωότητα μου και θα αναδειχθεί η μόνη και πραγματική αλήθεια, ότι δηλαδή η ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ήταν ένας διεθνούς βεληνεκούς ανθρωπιστικός οργανισμός, ο οποίος αποτέλεσε όραμα, έμπνευση και ουσιαστικό δημιούργημα του μακαριστού ΑρχιεπισκόπουΧριστοδούλου.

Μέχρι τότε καλώ όλους, δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους», να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας μου και να αφήσουν απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη, την οποία τιμώ και σέβομαι απεριόριστα, να επιτελέσει το καθήκον της».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις