Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τουρκίας θα επισκεφτεί την Λάρισα στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών

Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τουρκίας θα επισκεφτεί την Λάρισα στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Στις 11 με 12 Σεπτεμβρίου 2024, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τουρκίας (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) θα επισκεφθεί την έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, στο πλαίσιο της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

Τους τελευταίους μήνες, διοικητές και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις, με φόντο πάντα τα ελληνοτουρκικά ΜΟΕ, σύμφωνα με το onalert.gr.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Ταξίαρχος Βαρδής Χαρκιανάκης στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της Τουρκίας ενώ στη συνέχεια ο ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού.

Στις αρχές Ιουνίου οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν και συνομίλησαν στο πλαίσιο της 17ης Συνόδου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Βαλκανικών Χωρών.

Στις 9 Ιουλίου 2024, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τον Τούρκο ομόλογό του αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις