Site icon NewsIT

Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τουρκίας θα επισκεφτεί την Λάρισα στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών

10.09.2024 | 13:20
Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τουρκίας θα επισκεφτεί την Λάρισα στο πλαίσιο της οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Διοικητή 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, μεταξύ του Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσιόπλου και του Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου, στην Λάρισα. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης: - Οι Βουλευτές Χρήστος Καπετάνος, Χρήστος Κέλλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη. - Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτριος Κουρέτας. - Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος. - Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος. Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης. Τέλος στην τελετή παρέστησαν Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και τις Ενώσεις Αποστράτων και Εφέδρων. Παρέστησαν επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, άλλα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αρχών κ.ά. , Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Στις 11 με 12 Σεπτεμβρίου 2024, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Τουρκίας (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) θα επισκεφθεί την έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, στο πλαίσιο της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

Τους τελευταίους μήνες, διοικητές και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις, με φόντο πάντα τα ελληνοτουρκικά ΜΟΕ, σύμφωνα με το onalert.gr.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Ταξίαρχος Βαρδής Χαρκιανάκης στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού της Τουρκίας ενώ στη συνέχεια ο ο Τούρκος Διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού.

Στις αρχές Ιουνίου οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν και συνομίλησαν στο πλαίσιο της 17ης Συνόδου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Βαλκανικών Χωρών.

Στις 9 Ιουλίου 2024, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, τον Τούρκο ομόλογό του αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version