Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι γιατί εντοπίστηκε λιστέρια

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστό χέλι γιατί εντοπίστηκε λιστέρια

Στην ανάκληση παρτίδας με συσκευασμένο καπνιστό χέλι προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς έπειτα από ελέγχους εντοπίστηκε το επικίνδυνο μικρόβιο λιστέρια.

Ο παθογόνος μικροοργανισμός λιστέρια βρέθηκε όταν ο ΕΦΕΤ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, έκαναν ελέγχους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων».

Στο πλαίσιο των ελέγχων ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε δειγματοληψία του καπνιστού χελιού, με την εμπορική ονομασία “ΧΕΛΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ”. Πρόκειται για την παρτίδα με αριθμό 1117324146 και ημερομηνία λήξεως 29.08.2024, η οποία παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Επιχείρηση Β.ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στο Ψαθοτόπι Άρτας.

Μετά την εξέταση από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε στο ανωτέρω δείγμα η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις