Ελλάδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλα – «Μην τα καταναλώσετε»

Στην ανάκληση των μπισκότων «KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη» 105gr, ημ/νία Λήξεως 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής:06/07/2023), που παράγονται από την εταιρεία «Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies», προχώρησε ο ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, το προϊόν εξετάστηκε από το Α΄ Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε “μη κανονικό και μη ασφαλές”, διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg, ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Η κουμαρίνη είναι ένας φυσικός αρωματικός παράγοντας και υπάρχει σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών, όπως φασόλια, τόνκα, λεβάντα, σε πολλά χόρτα, στην κασία, κ.α. Μπορεί να βρεθεί ως φυσικό συστατικό σε προϊόντα όπως καρυκεύματα, τρόφιμα που περιέχουν κανέλα ή σε ποτά (π.χ. λικέρ).

Έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβής για το ήπαρ και καρκινογόνος ουσία και έχει απαγορευτεί στα τρόφιμα στις ΗΠΑ ήδη από το 1954. Στην ΕΕ, ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1334/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρυθμίζει τη χρήση και τη μέγιστη περιεκτικότητα της κουμαρίνης στα τρόφιμα.

 

korona mpiskota

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στον Ιανό, σε εκδήλωση για τα Τέμπη: «Έξω οι αλήτες» από τον Καραμπελιά, πέταξαν τρικάκια εναντίον του
Η εκδήλωση είχε ως θέμα «την πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών» και ξεκίνησε με ομιλία του Γιώργου Καραμπελιά, εναντίον του οποίου ακούστηκαν συνθήματα
Συνθήματα έξω από τον Ιανό
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3