Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής με μελατονίνη

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος διατροφής με μελατονίνη

Στην ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας του συμπληρώματος διατροφής Valetonina Long Sirc προχωρά ο ΕΟΦ, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (08.08.2024).

Στη συγκεκριμένη παρτίδα του συμπληρώματος διατροφής, αναφέρει ο ΕΟΦ, από τους ελέγχους προέκυψε ότι τα αποτελέσματα δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό melatonin.

Η ανάκληση γίνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρία που διακινεί το συμπλήρωμα διατροφής να επικοινωνήσει με τους πελάτες της για να αποσύρουν την παρτίδα G3I080.

Όλη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Την ανάκληση της υπ’ αριθ. G3I080 παρτίδας, του συμπληρώματος διατροφής VALETONINA LONG SIRC λόγω του ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων δε συμφωνούν με τις προδιαγραφές και συγκεκριμένα ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό melatonin, βάση της υπ’ αριθ. 87-24 Έκθεσης Δοκιμών/Αναλύσεων της Δ/νσης Εργαστηρίων του ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία WIN MEDICA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ., ως θέτουσα σε κυκλοφορία το προϊόν στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά την παρτίδα G3I080.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις