Site icon NewsIT

Ο καύσωνας προκάλεσε περιστατικά θερμοπληξίας στην Ακρόπολη – Μοιράζει νερά ο Ερυθρός Σταυρός

17.07.2024 | 12:06
Ο καύσωνας προκάλεσε περιστατικά θερμοπληξίας στην Ακρόπολη – Μοιράζει νερά ο Ερυθρός Σταυρός

Οι αντοχές όλων δοκιμάζονται στην Αθήνα λόγω του καύσωνα που χτυπά εδώ και μέρες την χώρα. Στην Ακρόπολη η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η Ακρόπολη θα μείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα για τον καύσωνα, ωστόσο από το πρωί βρίσκεται εκεί κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είχε στρατοπεδεύσει έξω από τα εκδοτήρια για να προσφέρει νερά, πρώτες βοήθειες και οδηγίες στους επισκέπτες που είχαν το κουράγιο ανέβουν στην Ακρόπολη. Αντιμετώπισαν μάλιστα και κάποια περιστατικά θερμοπληξίας.

Είναι ενδεικτικό ότι ήδη από τις 11 το πρωί η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας και συνεχίζει να ανεβαίνει.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στα εκδοτήρια της Ακρόπολης για να προσφέρουμε δωρεάν, κρύα νερά, 5.000 μπουκάλια στους επισκέπτες και οδηγίες στα αγγλικά και τα ελληνικά για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών» λέει ο Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Όπως εξηγεί, «τα κυριότερα έκτακτα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι νοσηλεύτριες και οι εθελοντές μας είναι η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version