Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδειξε πως έτσι γκρεμίζονται οι φράχτες

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Υπομονή. Ήταν η τελευταία λέξη που βγήκε από τα χείλη του Πάπα Φραγκίσκου λίγο πριν αποχαιρετήσει τη Λέσβο και την Ελλάδα. Υπομονή στα ελληνικά για όλα όσα συμβαίνουν. Και είναι μια λέξη που βγαίνει αβίαστα από τα χείλη πολλών όταν ο άλλος είναι σε απόγνωση, σε πίεση, σε κακουχία, σε δύσκολη στιγμή.

Ακόμα και όταν ο θάνατος χτυπάει την πόρτα το μόνο που μπορείς να πεις στον άλλον είναι υπομονή. Αυτή τη λέξη δεν την έχουμε ακούσει στη χώρα μας από κανέναν ηγέτη, ούτε πολιτικό ούτε θρησκευτικό να βγαίνει με τέτοιο τρόπο. Η υπομονή που είπε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκου ήταν μια λέξη που έδειξε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που επισκίασε κάθε άλλη παρουσία σήμερα στη Λέσβο είναι ένας πραγματικός ηγέτης που δεν καταλαβαίνει από πρωτόκολλα και τελετές.

Που ήρθε στην Ελλάδα για να βρεθεί κοντά στους κατατρεγμένους και φυλακισμένους και όχι να σφίξει το χέρι δυο τριών για τις κάμερες. Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα μεγάλη χάρη στην Ελλάδα και πρέπει να έχουμε την μεγαλοσύνη να το παραδεχθούμε.

Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στην Ελλάδα και όχι μόνο αυτό. Έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις πολιτισμένες χώρες της Δύσης και επειδή μπορεί, έβαλε 12 ανθρώπους στο αεροπλάνο του, πέταξε πάνω από τους φράχτες των άκαρδων χριστιανών – κυρίως του δόγματος του- και τους έβγαζε την γλώσσα με τον τρόπο του, δείχνοντας ότι οι φράχτες μπορούν να γίνουν αόρατοι αν το θέλουν κάποιοι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα έγραψε ιστορία και έβαλε τον εαυτό του στο βιβλίο των ηγετών που ενέπνευσαν τις μάζες και τους έκαναν να πιστέψουν στο καλό…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε