Ελλάδα

Ο Βρούτσης για επικουρικές και εφάπαξ

Ανάλογη με τις εισφορές, που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα είναι η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ, που θα πάρει κάθε ασφαλισμένος, από την 1/1/2015 που θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σε συνέντευξή του, σε ιστότοπο, o υπουργός σημειώνει ότι «στο παρελθόν και για πολλά χρόνια, οι συντεχνιακές πιέσεις για επίπεδα εφάπαξ πολύ υψηλότερα των εισφορών που είχαν πραγματικά καταβληθεί και οι διάχυτες πελατειακές λογικές του πολιτικού προσωπικού, οδήγησαν σε μια προβληματική διαχείριση του ζητήματος».

«Διασφαλίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ»

«Διασφαλίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας ο οποίος αναφερόμενος στην αδήλωτη εργασία τόνισε ότι «τα ψέματα τελείωσαν και το φαινόμενο στο εξής θα αντιμετωπίζεται πλέον με αποτελεσματικότητα και συνέπεια».

«Διευρύναμε και εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, επιβάλλαμε τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί ιστορικά, αυξήσαμε το κόστος της μη συμμόρφωσης των εργοδοτών» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι το όλο πρόβλημα των Ταμείων θα αντιμετωπισθεί, εκτός από την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με το οργανωτικό νοικοκύρεμα των ταμείων και τις σημαντικές εξοικονομήσεις που αυτό συνεπάγεται, με την πρόσφατη τόνωση της απασχόλησης λόγω των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, την επέκταση του εργοσήμου, την οργανωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εγγυήθηκε την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και ανέφερε ότι από τα 27,6 δις συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του 2013, το 55,9% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοι γλιτώνουν τις περικοπές στο εφάπαξ

Μείωση 30% στο εφάπαξ αναδρομικά από 1/7/2012!

Μαχαίρι σε επιδόματα και συντάξεις – Βόμβα η έκθεση του ΟΟΣΑ

Πρόστιμα 320.000 ευρώ σε εργοδότες που είχαν ανασφάλιστους εργαζόμενους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Κολυδάς για το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Είναι η επαγόμενη ατμοσφαιρική δόνηση η αιτία;
Όταν υπάρχει απότομη και ακραία αλλαγή της θερμοκρασίας — για παράδειγμα, απότομα κύματα ψύχους ή καύσωνα — τότε δημιουργούνται ισχυρά ανοδικά ή καθοδικά ρεύματα αέρα
Βαλένθια 2
Ένας 30χρονος αναζητείται ως ύποπτος για τον θάνατο του λιμενικού στη Λέσβο - «Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει την αυτοκτονία»
Η οικογένεια του λιμενικού που βρέθηκε κρεμασμένος, κατέθεσε επίσημη δήλωση με την οποία τίθενται δημόσια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα στοιχεία που εξετάζονται γύρω από τον θάνατό του 29χρονου
Ο άτυχος 29χρονος λιμενικός που βρέθηκε απαγχονισμένος στη Λέσβο