Παρασκευή, 16 Αυγ.
34oC Αθήνα

ΟΑΣΑ: Νέα απόπειρα απάτης στα social media με κάρτα απεριορίστων διαδρομών

ΟΑΣΑ: Νέα απόπειρα απάτης στα social media με κάρτα απεριορίστων διαδρομών

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΟΑΣΑ μετά την εμφάνιση στα social media ψεύτικων λογαριασμών που χρησιμοποιούν το επωνυμία του με σκοπό να τους εξαπατήσουν.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται συνεχώς παραπλανητικές δημοσιεύσεις με το λογότυπο του οργανισμού, σε διάφορα social media, που παροτρύνουν ανυποψίαστους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο λινκ.

Όπως επισημαίνει ο ΟΑΣΑ αν κάποιος επισκεφθεί το συγκεκριμένο λινκ πιθανότατα να έχει επιπτώσεις όπως να αποκαλυφθούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κωδικοί ασφαλείας, ή να γίνει αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Σε ανακοίνωσή του ΟΑΣΑ επισημαίνει στο επιβατικό κοινό να δείξει μεγάλη προσοχή, καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media είναι παραπλανητικοί, καθώς εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις