Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Οι σημειώσεις των μελών του κυκλώματος που εκβίασε καταστηματάρχες στην Αθήνα – Τα ποσά και τα «χρωστούμενα»

Οι σημειώσεις των μελών του κυκλώματος που εκβίασε καταστηματάρχες στην Αθήνα – Τα ποσά και τα «χρωστούμενα»

Στο φως έρχονται οι σημειώσεις του κυκλώματος που εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αθήνα και εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Τα μέλη του κυκλώματος συστηματικά εκβίαζαν καταστηματάρχες από τους οποίους αποσπούσαν χρήματα για ελέγχους από διάφορες υπηρεσίες. Μεταξύ των μελών συμπεριλαμβάνονται δημοτικοί αστυνομικοί, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και υπάλληλοι του δήμου της Αθήνας.

Οι σημειώσεις των μελών του κυκλώματος είναι ενδεικτικές για τον τρόπο που λειτουργούσαν. Τα σημειώματα γραπτά και ηλεκτρονικά αναφέρουν τα ποσά από τους εκβιασμούς που έχουν πάρει και πόσα χρήματα πρέπει ακόμα να δώσουν οι καταστηματάρχες.

Στις σημειώσεις που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ φανερώνουν το πόσο οργανωμένο ήταν το κύκλωμα προκειμένου να αποσπά χρήματα μέσω των εκβιασμών.

Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα

Μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στο κύκλωμα ήταν και δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ και με ανακοίνωση ανεστάλη η κομματική τους ιδιότητας. 

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις