Ελλάδα

Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού βρίσκεται η Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 117 κρούσματα του ιού SARS-CoV 2, που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Την πρώτη δεκάδα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού αποτελούν η Κίνα (80.814), η Ιταλία (15.113), το Ιράν (10.075), η Νότια Κορέα (9.979), η Ισπανία (3.146), η Γαλλία (2.876), η Γερμανία (2.745), οι ΗΠΑ (1.762), η Ελβετία (868) και η Νορβηγία (800).

Click4more Κορωνοϊός: Γιατί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα

Στην κατάταξη με βάση τους θανάτους από τη νόσο, στην κορυφή βρίσκεται η Κίνα (3.177) και ακολουθούν Ιταλία (1.016), Ιράν (429), Ισπανία (86), Ν. Κορέα (67), Γαλλία (61) και ΗΠΑ (41). Σε αναλογία θανάτων/διαγνωσμένων κρουσμάτων (θνητότητα), η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό (6,7%) και ακολουθούν Ιράν (4,25%) και Κίνα (3,93%), ενώ η Ν. Κορέα έχει μόνο 0,8%.

Στην κατάταξη του αριθμού όσων ανάρρωσαν πλήρως, η Κίνα έχει αναφέρει 64.199 ασθενείς, το Ιράν 3.276, η Ιταλία 1.258 και η Ν. Κορέα 510.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά