Site icon NewsIT

Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης – Θεσσαλία: Νεότερο μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού

02.06.2022 | 14:06
Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης – Θεσσαλία: Νεότερο μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού

Ως Νεότερο Μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης στη Θεσσαλία με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την UNESCO Λάρισας, αυτό έγινε εφικτό μετά από προσωπική φροντίδα του γραφείου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, διαμέσου του διευθυντή του, Γρηγόρη Δημητριάδη σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Aς σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο, 4 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση όπου θα ανακοινωθεί η πρόθεση Ανακήρυξης και Ένταξης της Οικονομείου Σχολής και του Αρχοντικού Σβαρτς στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Έπειτα θα προετοιμαστούν οι φάκελοι υποψηφιότητας των δύο μνημείων για να χαρακτηριστούν ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία του Ομίλου για την UNESCO Λάρισας με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τον Δήμο Ελασσόνας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Τεμπών, το Επιμελητήριο Λάρισας και πολλές τοπικές επιχειρήσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version