Site icon NewsIT

Οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ για μεταμοσχεύσεις δίνει ο Άδωνις

09.11.2013 | 09:10
Οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ για μεταμοσχεύσεις δίνει ο Άδωνις

Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά κατέχει η χώρα μας η οποία παραμένει σταθερά στις τελευταίες θέσεις στο χάρτη δωρεάς οργάνων, με μόλις επτά δότες ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός αυτός αγγίζει τους 20. Έτοιμο το νομοσχέδιο του υπουργού υγείας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο αυτό χώρο έκρουσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ( ΕΟΜ ) καθηγητής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως “δεν αρκεί να στηρίζει ο κόσμος τη δωρεά οργάνων, θα πρέπει να τη στηρίξει και το ίδιο το Σύστημα Υγείας».

Κηρύττοντας την έναρξη των εργασιών του 17ο Συνεδρίου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μεταμοσχεύσεων ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης,προανήγγειλε πως : «μέσα στο Νοέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει και προτάσεις του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, για να δοθούν κίνητρα στη διαδικασία αυτή μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και να ανταμείβονται και αυτοί οι οποίοι ξοδεύουν χρόνο και κοπιάζουν πολύ για να ολοκληρώνεται η διαδικασία των μεταμοσχεύσεων».

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version