Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οικονομικό Φόρουμ ΔΕΛΦΟΙ: Όλοι οι σύνεδροι μιλούν μόνον αρχαία ελληνικά – Παγκόσμια πρωτοτυπία

Οικονομικό Φόρουμ ΔΕΛΦΟΙ: Όλοι οι σύνεδροι μιλούν μόνον αρχαία ελληνικά – Παγκόσμια πρωτοτυπία
YouTube

Το μέλλον των δεξιοτήτων και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο επίκεντρο εκδήλωσης Οικονομικό Φόρουμ ΔΕΛΦΟΙ 2021. Σε όλο το συνέδριο θα ακούγονται μόνον αρχαία ελληνικά!

Στις 8 Απριλίου 2022, καθηγητές από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν στους Δελφούς, το μυθικό κέντρο του κόσμου, και θα μεταφέρουν τις αξίες της κοινωνίας και της πολιτικής από τα αρχαία κείμενα στη σύγχρονη εποχή.

Σε αυτή τη συνάντηση, θα αναδειχτεί η δύναμη του ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού στο σήμερα και να καταδειχτεί ότι, σε μία εποχή όπου η συνεχής αλλαγή είναι η κινητήρια δύναμη για την πρόοδο, οι διαχρονικές αξίες που αναδύονται από τα κλασικά κείμενα παραμένουν επίκαιρες.

Μια σειρά από λατινόφωνους καθηγητές θα παρουσιάσουν τα λατινικά κείμενα και μία σειρά από καθηγητές κλασικής ελληνόφωνης θα παρουσιάσουν τα ελληνικά κείμενα.

Η συνάντηση From Democracy to Res Publica: Timeless Social and Political Values from Classic Literature είναι μέρος του πρώτου Delphi Classics Forum, που υποστηρίζεται από την LanguageCert – μέλος του Ομίλου PeopleCert – και φιλοξενείται από το «Delphi Economic Forum».

Η λατινική εποχή συναντά την κλασική ελληνική, σε μία πραγματικά μοναδική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Δείτε το βίντεο:

«Οι τεχνολογικές, συναισθηματικές δεξιότητες και οι δεξιότητες μάρκετινγκ είναι απαραίτητες σήμερα», δήλωσε ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert και Πρόεδρος της CEPIS, για το Οικονομικό Φόρουμ ΔΕΛΦΟΙ 2021, ενός συνεδρίου με τίτλο «Το μέλλον των δεξιοτήτων και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Συνέχισε, λέγοντας, ακόμα πως «σήμερα η τεχνολογία έχει δημιουργήσει εντελώς διαφορετικές συνθήκες απόκτησης γνώσης και ότι τα πανεπιστήμια παγκοσμίως πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές, με τις πιστοποιήσεις σε διάφορα γνωστικά πεδία να αποκτούν αξία».

Συντονιστής του πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Πέτρος Ευθυμίου, πρώην Υπουργός Παιδείας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις