Όπως εξηγεί στο Newsit ο ΕλληνοολλανδΌς επιχειρηματίας, Laurens Hartman, με βάση το νέο καθεστώς φορολόγησης του οίνου ο παραγωγός υποχρεούται να καταβάλλει τέλος 0,15 ευρώ ανα λίτρο σε καθε τιμολόγιο που κόβει κατα την ημέρα της πώλησης, το οποίο ,ωστόσο,δεν μπορει να πληρωθεί ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να ταξιδεύει ο ίδιος μέχρι το τελωνείο της Φλώρινας για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.
“Το τελωνείο στη Φλώρινα δεν έχει ηλεκτρονικό σύστημα. Μου είπε ο διευθυντής μπες στο αυτοκίνητο και έλα να το πληρώσεις”, λέει περιγράφοντας την περιπέτειά του, ο οινοπαραγωγός που ταξίδεψε 30 χιλιόμετρα απο το Αμύνταιο μέχρι τη Φλώρινα για μια παραγγελία 6 φιαλών με τέλος που δεν ξεπερνούσε το 1 ευρώ.
Ο κ. Hartman, ο οποίος δραστηριοποιείται στην παραγωγή σαμπάνιας και οίνου απο το 2003 στην περιοχή της Φλώρινας, εκτελεί καθημερινά δεκάδες παραγγελίες εντός και εκτός Ελλάδας και χαρακτηρίζει “γελοίο” το να υποβάλλεται σε αυτη τη διαδικασία δηλώνοντας εν τούτοις πως θα παραμείνει συνεπής στις υποχρεώσεις του παρά τις όποιες δυσκολίες.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ