Ελλάδα

Οινόραμα: Tο Ζάππειο θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιών στον κόσμο

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της χρονιάς, πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου. 

Εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δειγματίσουν πάνω από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που φέρνει στην Αθήνα όλον τον ελληνικό αμπελώνα.

Οι επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2022) για να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητα της συγκεκριμένης χρονιάς, η οποία θεωρείται πολύ καλή, ερχόμενη μάλιστα να προστεθεί σε μία σειρά από εξαιρετικές χρονιές, όπως το 2019 και το 2020.

Το Οινόραμα είναι, επίσης, ο χώρος όπου παραδοσιακά λανσάρονται στην αγορά νέες κυκλοφορίες, δηλαδή καινούργια κρασιά, και φέτος δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι εκθέτες-οινοπαραγωγοί έχουν δηλώσει περισσότερα από 300 κρασιά-νέες κυκλοφορίες, πολλά από τα οποία θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο, την «Πλατεία Γευσιγνωσίας».

Οι χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται στην έκθεση, θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας, κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής (συνήθως δυσεύρετα), κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες ποικιλίες αμπέλου, κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Μάλιστα, τα πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία βρίσκονται στην ειδική αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων».

Παρόντες στο Οινόραμα θα είναι οινοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτοιμοι με τους συνεργάτες τους να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για τα κρασιά τους.

Σημειώνεται ότι από τα 300 περίπου οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση, ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν τα δέκα της Κύπρου, με 45 κρασιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 57χρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του μετά την επίθεση του 51χρονου δράστη με το κατσαβίδι - «Τον χτύπησε με πέτρα κι έφυγε»
«Τον ρώτησε αν "είναι αγρότης" και τον χτύπησε» λέει στο newsit.gr ο γιος του 57χρονου, του πρώτου θύματος των άγριων επιθέσεων του 51χρονου στο Κορωπί
Ο δράστης του Κορωπίου
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς