Ελλάδα

Οκτώ χρόνια “τσέπωνε” συντάξεις και επιδόματα της νεκρής μητέρας της!

Επί οκτώ χρόνια μια 53χρονη, έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ δύο συντάξεις και επίδομα της μητέρας της που έχει πεθάνει, κάνοντας χρήση πλαστών πληρεξουσιων, σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος της η Οικονομική Αστυνομία.

Η 53χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, η 53χρονη από τον Ιούλιο του 2007 και μέχρι τον Μάιο του 2015, δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας της, με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράνομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις γήρατος και χηρείας, καθώς και το επίδομα αναπηρίας.

Η ζημία που προκλήθηκε στο ΙΚΑ εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 140.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 53χρονη, κατά τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων τα έτη 2011 και 2013, κατέθεσε στο Ι.Κ.Α. δυο πληρεξούσια, που συντάχθηκαν μετά το θάνατο της μητέρας της και με τα οποία οριζόταν η ίδια ως πληρεξούσια για την είσπραξη των συντάξεων και των επιδομάτων.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύμη: Νέες σοκαριστικές συνομιλίες της 13χρονης με τον 15χρονο που σχεδίαζαν τη δολοφονία της μητέρας της – «Θα μαζέψω δύναμη να τη χτυπήσω με το μαχαίρι»
H 13χρονη κι ο 15χρονος φίλος της είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό, για να σφραγίσουν με υπογραφές το φρικτό τους σχέδιο
Σύμη