Πέμπτη, 12 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Όλο το χρονικό του εκβιασμού από τη «ροζ» γυναίκα – αράχνη: Πώς την έπιασαν οι διαδικτυακοί «ράμπο» της Ασφάλειας

Όλο το χρονικό του εκβιασμού από τη «ροζ» γυναίκα – αράχνη: Πώς την έπιασαν οι διαδικτυακοί «ράμπο» της Ασφάλειας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την γνώρισε μέσω social media, κατάφερε να τον κάνει να την εμπιστευθεί και όταν η διαδικτυακή σχέση «φούντωσε» και ο 30χρονος της έστειλε βίντεο ερωτικού περιεχομένου το παιχνίδι των social κατέληξε σε εφιάλτης.

Η 25χρονη, παραλήπτης του «καυτού» βίντεο, μεταμορφώθηκε σε «αρπακτικό» και άρχισε να τον εκβιάζει ζητώντας 2.000 ευρώ για να μη βγάλει στη φόρα το προσωπικό υλικό! Όμως ο 30χρονος, αποφασισμένος να μην υποκύψει στις εκβιαστικές της απαιτήσεις και να δώσει τέλος στο μαρτύριο, προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αποτέλεσμα οι «διαδικτυακοί ράμπο» της Ασφάλειας, να κάνουν επιχείρηση και να περάσουν χειροπέδες στη γυναίκα- αράχνη των social media.

Η υπόθεση εκτιμάται πως έχει βάθος και για το λόγο αυτό, οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία της νεαρής προκειμένου να διαπιστώσουν αν στη «ροζ» εκβιαστική μπίζνα που έστησε υπάρχουν και άλλα θύματα. 

Η στενή σχέση που έγινε εφιάλτης   

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 30χρονου, κατά άγνωστης δράστιδας, διαχειρίστριας προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία γνωρίσθηκαν διαδικτυακά προ έτους και το τελευταίο χρονικό διάστημα ανέπτυξαν στενότερη επικοινωνία, η οποία στην πορεία απέκτησε ερωτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους, ο 30χρονος απέστειλε, μέσω εφαρμογής επικοινωνίας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, οπτικοακουστικό υλικό με ερωτικό περιεχόμενο.

Έκτοτε, η 25χρονη, άρχισε να τον απειλεί, μέσω γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι αν δεν της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε θα αποστείλει το οπτικοακουστικό υλικό που της είχε αποστείλει και κατείχε σε οικεία του πρόσωπα».

Οι αστυνομικοί δεν άφησαν να χαθεί χρόνος και έπιασαν αμέσως δουλειά. Όπως αναφέρεται: «Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα την
ταυτοποίηση της 25χρονης φερόμενης δράστιδας ως διαχειριστή του επίμαχου διαδικτυακού προφίλ.

Κατόπιν των ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 10/09/2024, κλιμάκιο Αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία της 25χρονης κατά την οποία ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία συσκευή κινητού
τηλεφώνου.

Από την επιτόπια έρευνα στη συσκευή κινητού τηλεφώνου εντοπίστηκε σε φάκελο μεδιαγραμμένα αρχεία και το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) στο οποίο εμφανιζόταν ο 30χρονος σε προσωπικές του στιγμές ερωτικού περιεχομένου.

Η 25χρονη, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τα κατά Νόμο.Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων, για την πλήρη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις