Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση εργαζομένων στην εστίαση (pics)

Συγκέντρωση έξω από υπ. Εργασίας και πορεία στην Βουλή έκαναν εργαζόμενοι στην εστίαση, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την τόνωση των επιχειρήσεων.

Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν νωρίτερα την οδό Σταδίου.

episitismos ergazomenoi episitismos ergazomenoi episitismos ergazomenoi

Όπως αναφέρουν, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είτε 12μηνης είτε εποχικής λειτουργίας, καθώς και σε επισιτιστικές επιχειρήσεις, συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεών τους και σε αβεβαιότητα για το πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Χιλιάδες έχουν απολυθεί ενώ πολλοί βλέπουν σημαντική μείωση στα έσοδά τους.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

episitismos ergazomenoi

episitismos ergazomenoi

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi