Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για Παρίσι – Φωτογραφίες από το αεροδρόμιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για Παρίσι – Φωτογραφίες από το αεροδρόμιο
Newsit.gr

Έφτασε η στιγμή που οι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πετάνε για Παρίσι

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (24.7.2024) οι Έλληνες αθλητές που θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να αναχωρήσουν για το Παρίσι. 

Στο αεροσκάφος της Aegean με τα συνθήματα: «Πάμε Ελλάδα» και «Team Hellas» θα επιβιβαστεί το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, το «γαλανόλευκο team» που πετάει στις 10 το πρωί αποτελείται από τις Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών, τους κολυμβητές και κολυμβήτριες Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Γεωργία Δαμασιώτη, Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Δημήτρης Μάρκος, Απόστολος Παπαστάμος, Απόστολος Σίσκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, Οδυσσέας Μελαδίνης, Παναγιώτης Μπολάνος και Κρίστιαν Γκολομέεβ.

Μαζί τους θα είναι και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου.

Επίσης, μαζί ταξιδεύουν και οι αθλητές του στίβου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλής, Αριάδνη Αδαμοπούλου και Ελένη Πόλακ, που δεν είχαν αναχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες με την αποστολή του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η Ελισάβετ Τελτσίδου, ο Θοδωρής Τσελίδης από το τζούντο και η Δώρα Γκουντούρα από την ξιφασκία.

Η σημαιοφόρος, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δήλωσε σχετικά, στην κάμερα του Mega: “Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ύψιστη τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτή την Τελετή. Μια πολύ διαφορετική Τελετή. Να μην περπατάμε σε ένα στάδιο αλλά να είμαστε μέσα στον Σηκουάνα. Ανυπομονώ να βρεθώ με τον Γιάννη (σ.σ. ο Αντετοκούνμπο είναι ο έτερος σημαιοφόρος της Ελλάδας).”

“Για μένα είναι η 3η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω δουλέψει για να βρεθώ στην καλύτερή μου μέρα. Επιτρέψτε μου να έχω και εγώ τα γούρια μου και να μην πω τις προσδοκίες μου. Ανυπομονώ να βρεθώ στη γραμμή της εκκίνησης. Να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την πατρίδα μου, για όλους εσάς που μου στέλνετε καθημερινά μηνύματα. Αυτά μου δίνουν κουράγιο, για να φτάσω εδώ.” τόνισε.

Μαζί τους ταξιδεύουν και οι προπονητές και οι συνοδοί των αθλητών, καθώς και ο Αρχηγός Αποστολής, Πέτρος Συναδινός μαζί με τον Υπαρχηγό Ιάκωβο Φιλιππούση.

 

 

Είχα βγει 4ος στην προηγούμενη διοργάνωση. Το αμέσως επόμενο είναι να πάω για ένα μετάλλιο. Αξίζω να πάρω ένα μετάλλιο. Αλλά δεν θέλω να μιλάω πολύ. Να μιλήσω στον αγωνιστικό χώρο. Εάν ξεπεράσω τον εαυτό μου, εάν κάνω κι άλλο ατομικό ρεκόρ πάνω στον αγώνα, όλα θα πάνε καλά. Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος” τόνισε μεταξύ άλλων ο Εμμανουήλ Καραλής.

“Έχουμε πολλές προσδοκίες, αλλά έχουμε ένα Γολγοθά αρκετών παιχνιδιών, κυρίως στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα και να πάμε βήμα βήμα. Θα χαρώ πάρα πολύ να φέρουμε μια ακόμα διάκριση για την Ελλάδα. Πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ελπίζουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει για να κάνουμε στο Παρίσι, να μας βγουν.” είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της εθνικής πόλο, Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

“Αποχαιρετώ σήμερα, εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, τους πρωταθλητές μας. Τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Έχουν καταφέρει να βρεθούν στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου. Τους ευχόμαστε ολόθερμα να πάνε καλά, να χαρούν τους Αγώνες, να αγωνιστούν για τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, τους προπονητές τους και γ’ αυτό που έχουν στο στήθος τους, το εθνόσημο.

Έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι τιμούν και ξέρουν να παλεύουν για το εθνόσημου” ανέφερε ο υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο.

Αφού ολοκλήρωσαν τις δηλώσεις τους στις κάμερες και αποχαιρέτησαν όσους ήθελαν, τα μέλη της Team Hellas κατευθύνθηκαν προς το αεροσκάφος της Aegean με τα συνθήματα: «Πάμε Ελλάδα» και «Team Hellas», που θα τα μεταφέρει στο Παρίσι.

Πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ο αρχηγός της Εθνικής πόλο των ανδρών, Γιάννης Φουντούλης τόνισε ότι ο προπονητής της ομάδας θα είναι αυτός που θα δώσει -ή όχι- το “ΟΚ” για να βρεθεί η ομάδα στην Τελετή Έναρξης των ολυμπιακών Αγώνων 2024 στον Σηκουάνα, μιας και η ομάδα παίζει δυο ημέρες μετά.

Για τους στόχους της ομάδας: “Είναι έτσι η μορφή του τουρνουά που είναι πέντε παιχνίδια στον όμιλο, μέσα σε μια εβδομάδα. Οπότε, πας βήμα βήμα. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Η ομάδα έχει όλη τη δυναμική, ώστε να διεκδικήσει την κορυφή. Έχουμε μάθει να είμαστε σεμνοί, ταπεινοί και να προχωράμε σιγά σιγά για το μεγάλο στόχο.” ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις