Τετάρτη, 14 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ο Εωσφόρος κατέβηκε από τον ουρανό», λέει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος για την τελετή λήξης

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Ο Εωσφόρος κατέβηκε από τον ουρανό», λέει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος για την τελετή λήξης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μπορεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι να προκάλεσε, κυρίως για την πολυσυζητημένη αλληγορία του Μυστικού Δείπνου και την έντονη παρουσία της woke ατζέντας, πολλές αντιδράσεις, όμως από ό,τι φαίνεται και η τελετή λήξης δεν πήγε πίσω όπως αυτή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμο.

Οσοι μελετούν τους μυστικούς συμβολισμούς αναρωτήθηκαν αν πίσω από το ομολογουμένως εντυπωσιακό κοστούμι «Germanier» του «Χρυσού Εξερευνητή» με τις 2.000 πέρλες στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκονται κι άλλα συγκεκαλυμμένα μηνύματα, με τον Μητροπολίτη να κάνει λόγο για «εωσφόρο». 

Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα σχολίασε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμος: «Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης, μας έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο από τον ουρανό».

Τι ακριβώς εννοούσε, όμως, με αυτό ο Σεβασμιώτατος; Η απάντηση που μας δόθηκε έχει να κάνει με τη βιβλική ιστορία της πτώσης του Διαβόλου από τον Ουρανό στη Γη, με τη σκηνή της καθόδου του «Χρυσού Ταξιδευτή» από την κορυφή του «Stade de France» να αποτυπώνει, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, αυτήν ακριβώς τη στιγμή.

«Ενα απόκοσμο φωτεινό ον, με κέρατα στο κεφάλι σε μορφή κεραιών, σκελετοειδές πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, έπεσε μέσα σε σκοτεινή μουσική σε μια άχρωμη Γη με οξυμένες γωνίες σαν παζλ και καπνούς από πολέμους και συνάντησε δυο απρόσωπους κουκουλοφόρους» σχολίασε με νόημα ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι θα μιλήσει για όλα αυτά και στα κηρύγματά του από άμβωνος τις επόμενες ημέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις