Site icon NewsIT

Ομάδα Urbex ανέβηκε στο στέγαστρο του Καλατράβα και κοιμήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ

18.10.2024 | 13:21
Ομάδα Urbex ανέβηκε στο στέγαστρο του Καλατράβα και κοιμήθηκε μέσα στο ΟΑΚΑ

Μία ομάδα νεαρών Ελλήνων “εξερευνητών” όχι μόνο κατάφερε να μπει μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά και να κοιμηθεί εκεί μέσα σε αιώρες.

Η συγκεκριμένη ομάδα Urbex (Urban Exploration), η οποία αποτελεί από νεαρούς Έλληνες, εξερεύνησε κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ και πέρασε ένα βράδυ στο ολυμπιακό στάδιο.

Η ομάδα Lumiere Urbex κατάφερε, μάλιστα, να ανέβει και να περπατήσει στο στέγαστρο του Καλατράβα χωρίς κανένα εξοπλισμό.

@lumiere_urbex #fy #mpesfypgamw #foryoupage ♬ original sound – Lumi 🙂

Τα νεαρά άτομα πέρασαν όλο το βράδυ σε αιώρες που έστησαν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και όλοι αναρωτιούνται πως κατάφεραν να περάσουν στο γήπεδο και να μείνουν εκεί. Οι ίδιοι, πάντως, δεν αποκαλύπτουν τα… κόλπα τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τους.

@lumiere_urbex Hobotel 3.5 stars in OAKA #urbex #greek #fy ♬ original sound – Lumi 🙂

Τι είναι Urbex ή Αστική Εξερεύνηση

Η αστική εξερεύνηση (urban exploration) είναι ουσιαστικά η επίσκεψη σε εγκαταλειμμένα κτήρια, εργοστάσια, τούνελ, υπόγεια και καταφύγεια.

Στόχος των ομάδων είναι να εξερευνήσουν τις περιοχές αυτές, ενώ πολλές φορές επισκέπτονται και τοποθεσίες που λειτουργούν κανονικά.

Δεν κλέβουν, δεν κάνουν γκράφιτι, δεν παραβιάζουν κλειδαριές και γενικότερα δεν προκαλούν την παραμικρή φθορά. Απλά εξερευνούν τους χώρους και βγάζουν φωτογραφίες.

Πρόκειται για μία επικίνδυνη δραστηριότητα, καθώς πέρα από τα νομικά προβλήματα, μπορεί κάποιος να έχει ατύχημα από πτώση, πνιγμό, ηλεκτροπληξία κ.α.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version