Site icon NewsIT
01:00 | 11.02.25

Ώρες αγωνίας στη Σαντορίνη: Νέες δονήσεις 5 και 4,1 Ρίχτερ μετά τα 5,3

Newsit Newsroom

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 10:16 το βράδυ της Δευτέρας είναι και ο ισχυρότερος το τελευταίο διάστημα στην περιοχή

Νέοι σεισμοί 5 και 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη Σαντορίνη, μετά τα 5,3 στις 10 το βράδυ της Δευτέρας (10.02.2025), την πιο ισχυρή δόνηση έως τώρα. Το επίκεντρο των νέων ισχυρών σεισμών παραμένει το ίδιο, η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό.

Το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε, στις 00:37 της Τρίτης (11.02.2025), σεισμό μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 17 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.

Τη δόνηση των 5 βαθμών, ακολούθησαν με διαφορά 7 λεπτών η μία από την άλλη, δύο σεισμοί της τάξης των 4,1 και 4 Ρίχτερ, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 10:16 το βράδυ της Δευτέρας είναι και ο ισχυρότερος που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version