Ελλάδα

Οργή! Ήξεραν για νεκρούς από τις επτά το απόγευμα – Το σήμα του Λιμενικού που καίει

- Σήμα – ντοκουμέντο του Λιμενικού ενημέρωνε για νεκρούς από 19:08 - Επίσημη ενημέρωση στην ηγεσία του υπουργείου από τις 22:30 το βράδυ - Το Λιμενικό έσωζε ανθρώπους όλη τη νύχτα - Ως τα ξημερώματα είχαν εντοπιστεί οι σοροί 11 ανθρώπων

Η τραγωδία στο Μάτι δεν έχει τέλος. Η λίστα μεγάλωσε κι άλλο. Οι νεκροί είναι πλέον τουλάχιστον 91, ενώ και χθες τα συνεργεία βρέθηκαν μπροστά στη σορό ενός ακόμη ανθρώπου. Πλέον μιλάμε για εκατόμβη κι όμως δεν υπάρχει ούτε το θάρρος ανάληψης της ευθύνης από κάποιους που ακόμη παίζουν με τα ρολόγια, αρνούμενοι την πραγματικότητα που δημιούργησαν και έφεραν αντιμέτωπους με τον πλέον μαρτυρικό θάνατο τόσους ανθρώπους.

mati
Τώρα αποκαλύπτεται με βάση έγγραφα-ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ότι μια ειδικευμένη υπηρεσία, το Λιμενικό με την τεράστια εμπειρία των ανδρών του από τις 19:08, πριν καν πέσει η νύχτα δηλαδή ενημέρωνε για νεκρούς.

mati eggrafo
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, σημειώνει στο ημερολόγιο ότι την ώρα αυτή πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στον λιμένα Ραφήνας καθώς και ανεύρεση σορών ατόμων από την περιοχή έξω από το λιμάνι ως το Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή.

mati
Μάλιστα στις 22:30 η ηγεσία του υπουργείου και του Σώματος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χ. Λαμπρίδης αλλά και ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κύριοι Ράπτης και Ντούνης είχαν από κοντά ενημέρωση.
Είναι τραγικό και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας το γεγονός ότι μόνο από το Λιμενικό ως τις 05:30 τα ξημερώματα είχαν περισυλλεγεί οι σοροί 11 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Aegean Airlines: Νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης – ελληνικών νησιών και Σμύρνης – Θεσσαλονίκης
«Με τη βελτίωση της πρόσβασης στα ελληνικά νησιά από την Κωνσταντινούπολη ενθαρρύνονται τα ταξίδια αναψυχής, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η βαθύτερη κατανόηση»
Αεροσκάφος της Aegean στην πίστα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια με τους εκδρομείς του Πάσχα - 14.000 ταξίδεψαν την Παρασκευή από τον Πειραιά
Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια επιβατηγών πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 υδροπτέρυγα και 13 συμβατικά
Πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά 6