Δευτέρα, 28 Οκτ.
15oC Αθήνα

Παιχνίδια: 12 συμβουλές

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Το δωδεκάλογο του καλού και ακίνδυνου παιχνιδιού δίνει η Γ.Γ. Καταναλωτή για… καλά Χριστούγεννα

Οι δώδεκα συμβουλές:


-Μην αγοράζεις παιχνίδια που δεν φέρουν το σήμα
CE εμφανώς πάνω στο παιχνίδι ή στην συσκευασία του.

-Διάλεξε παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία.
Σιγουρέψου ότι διάβασες και ακολούθησες τις υποδείξεις για την ηλικιακήομάδα που προορίζονται – ειδικότερα για την ηλικιακή ομάδα 0 έως 3(κοίταξε το σήμα δεξιά) και την φράση «δεν είναι κατάλληλο για παιδιά
κάτω των 36 μηνών». Είναι προειδοποίηση και όχι μια απλή υπόδειξη.

Μην δίνεις παιχνίδια που αποτελούνται από μικρά κομμάτια σε παιδιά κάτω τωντριών (3) ετών, επειδή τα μικρά παιδιά έχουν την τάση να βάζουν τα παιχνίδια στο στόμα τους. Τα μικρά κομμάτια αποτελούν κίνδυνο πνιγμού. Σιγουρέψουότι τα μάτια και οι μύτες στα λούτρινα παιχνίδια (ή παραγεμισμένα ζωάκια) δεναποσπώνται εύκολα.

-Ακολούθησε τις οδηγίες προσεκτικά για την σωστή συναρμολόγηση και χρήση του παιχνιδιού.

-Αγόραζε πάντα παιχνίδια από επώνυμα εμπορικά καταστήματα και ηλεκτρονικά (
internet) καταστήματα. -Επέβλεπε τα παιδιά όταν παίζουν και σιγουρέψου ότι τα παιχνίδια, με τα οποία παίζουν, προορίζονται και είναι κατάλληλα για την ηλικία και τις ικανότητες τους.

-Εξέταζε συχνά τα παιχνίδια για σπάσιμο ή φθορά, επειδή μπορεί να είναι αιτία ατυχήματος ή άλλου κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού.

-Σιγουρέψου ότι τα παιχνίδια που προορίζονται για μεγαλύτερα παιδιά, κρατήθηκαν μακριά από τα παιδιά ηλικίας κάτω των 36 μηνών, όταν αυτά μπορεί να περιέχουν μικρά κομμάτια.

-Σιγουρέψου ότι τα παιδιά δεν παίζουν με την πλαστική συσκευασία, που θα μπορούσε να προκαλέσει ασφυξία. Φρόντισε να ανακυκλώνεις με ασφάλεια τις μπαταρίες.

-Μην αφήνεις τα παιχνίδια πάνω στις σκάλες ή στο πάτωμα στο σπίτι.

-Να ενημερώνεις πάντα τον κατασκευαστή / έμπορο και τις Δημόσιες Αρχές εάν εσύ ή το παιδί σου εντόπισε πρόβλημα ασφαλείας σε παιχνίδι.

-Θυμήσου ότι οι συμβουλές αυτές ισχύουν για όλο το έτος και όχι μόνον για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χρήσιμες ιστοσελίδες: 
http://www.efpolis.gr ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή αναρτώνται πληροφορίες για όλα τα επικίνδυνα προϊόντα.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε