Ελλάδα

Παναγιώτης Δημητράς: Στο «στόχαστρο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος βάζει στο «στόχαστρο» τον Παναγιώτη Δημητρά, επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μέσα από την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής προέκυψε η διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Παναγιώτης Δημητράς και ήδη το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιλαμβάνονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Αρχής, σύμφωνα με τα οποία φέρεται ο κ. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο, διάφορα χρηματικά ποσά διατίθονταν για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους χορηγήθηκαν. Οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ Δημητρά προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να εμπλέκεται στη διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικής φύσεως και συγκεκριμένα απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ εκδόθηκε και διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του, αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής - Κλειστή η έξοδος στον Κόμβο Μεταμόρφωσης
Κλειστή, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης στο οδόστρωμα, θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (26.4.25) έως...
Αυτοκίνητα στην Αττική Οδό
Οι 4 ρωσόφωνοι εκτελεστές και η συνεργασία με ανθρώπους της νύχτας για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της μαφίας από την πρώην ΕΣΣΔ δρουν με τρόπο ανεξέλεγκτο, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και καταφέρνουν να έχουν στη διάθεση τους άφθονο μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητές τους
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 10