Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πανελλαδικές 2024 ΓΕΛ: Θέματα στη Χημεία και απαντήσεις από το Διακρότημα

Πανελλαδικές 2024 ΓΕΛ: Θέματα στη Χημεία και απαντήσεις από το Διακρότημα

Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2024 για τους υποψήφιους από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) με τη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σππυδών και Σπουδών Υγείας).

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΧΗΜΕΙΑ” πατήστε εδώ 

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Χημεία από τα φροντιστήρια Διακρότημα

Οι εκτιμήσεις για το μάθημα της Χημείας από τα φροντιστήρια Διακρότημα

Σύμφωνα με τους καθηγητές Παπαμιχαήλ Κατερίνα και Γιώργο Λιούκα του ομίλου Διακρότημα στα θέματα της Χημείας παρατηρείται διαβαθμισμένη δυσκολία με κατανοητές εκφωνήσεις. Τα θέματα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα.

Το newsit.gr θα σας παρουσιάσει τις προτεινόμενες απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2024, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Πανελλήνιες 2024 – Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ

ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2024

– ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).

– ΧΗΜΕΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-6-2024

ΙΣΤΟΡΙΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).

ΦΥΣΙΚΗ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Σημειώνεται, ότι λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Διαβάζουμε τα θέματα αργά και προσεκτικά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι ζητείται, και ξεκινάμε από αυτά που γνωρίζουμε καλύτερα. Αφού απαντήσουμε κάποιο ερώτημα, καλό θα ήταν να διαβάσουμε άλλη μία φορά την εκφώνηση.

Ακόμη και αν κάποιο από τα θέματα δεν μας θυμίζει κάτι, δεν πρέπει να απογοητευτούμε.

Χρησιμοποιούμε, όπου χρειάζεται, το πρόχειρο (τις τελευταίες σελίδες του τετραδίου). Γράφουμε ό,τι γνωρίζουμε, ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι, ενώ δεν αφήνουμε κανένα μόριο που να μην το διεκδικήσουμε.

Προσέχουμε την εμφάνιση του γραπτού μας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Ένα καλά δομημένο και καθαρογραμμένο γραπτό είναι βέβαιο πως προκαταβάλλει θετικά τον διορθωτή. Κατανέμουμε σωστά τον χρόνο ανάμεσα στα θέματα, ώστε να αφήσουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να ξαναδιαβάσουμε τις απαντήσεις μας και να διορθώσουμε τυχόν ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις