Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019 – Καταγγελία για μουσικό ειδικό μάθημα: Πειραματόζωα τα παιδιά μας!

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα των Πανελληνίων 2019, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον τρόπο εξέτασης ενός ειδικού μουσικού μαθήματος.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να εισαχθούν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εξετάστηκαν στο ειδικό μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση». Με την εξέταση σε αυτό το μάθημα, αξιολογείται το επίπεδο θεωρητικών και ακουστικών γνώσεων.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καταγγέλλει πως τέθηκαν στους υποψήφιους ερωτήματα, των οποίων οι απαντήσεις βρίσκονται στα διδακτικά εγχειρίδια της Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“-Διενεργήθηκαν νέου τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή φοιτητών σε Ανώτατες σχολές τον Ιούνιο,  όταν μόλις τέσσερις μήνες πριν, το Φεβρουάριο του 2019, καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα εξεταζόμενα μαθήματα.

-Η εξεταστέα ύλη την οποία έπρεπε να έχει μελετήσει ένας υποψήφιος δεν ανακοινώθηκε ποτέ με σαφήνεια!

-Τα ερωτήματα τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι προέρχονται από ύλη των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου.

-Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν επαναλαμβάνουν όσα έχουν διδαχθεί και δε διαθέτουν εγχειρίδια μελέτης για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας σαν πειραματόζωα!

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με το μέλλον των νέων ανθρώπων και να παζαρεύει τα όνειρά τους!!”.

Πανελλήνιες 2019: Εξετάσεις εκτέλεσης και ερμηνείας ενόργανης και φωνητικής μουσικής

Φέτος, στις Πανελλήνιες 2019, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά εξετάσεις εκτέλεσης και ερμηνείας ενόργανης και φωνητικής μουσικής.
Η διαδικασία αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα της μουσικής κοινότητας και των Τμημάτων ΑΕΙ που είχαν ανάλογες κατευθύνσεις. Οι εξετάσεις υλοποιήθηκαν σε 14 εξεταστικά κέντρα με την κατάλληλη υποδομή μουσικών οργάνων σε όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι/ες αξιολογήθηκαν σε μουσικό όργανο της επιλογής τους, συμπεριλαμβανομένης της φωνής, καθώς και σε όποιο είδος μουσικής κατεύθυνσης επιθυμούσαν.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα