Site icon NewsIT

Πανελλήνιες 2023: Το τριήμερο Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή τους

14.06.2023 | 22:28
Πανελλήνιες 2023: Το τριήμερο Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή τους

***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** ** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç **

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα συνεχιστούν κανονικά και δεν θα αλλάξει κάτι στη διενέργειά τους έπειτα από την κήρυξη τριήμερου Εθνικού Πένθους λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου με μετανάστες στην Πύλο.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε αναφέρει ότι το τριήμερο Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων και των προαγωγικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ακόμη ότι παρά το Εθνικό Πένθος, τα μαθήματα στα Δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: “Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους, οι πανελλαδικές, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς και οι εξετάσεις της ειδικής περιόδου των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, αλλά και η ημέρα λήξης μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κανονικά”.

Τι ισχύει για το εθνικό πένθος

Κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφασίζεται το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων, η ανάρτηση των σημαιών μεσίστια και άλλες συμβολικές κινήσεις. Παρόμοια εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις κόσμου. Ένας άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών. Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version