Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2024 ΓΕΛ: Σήμερα Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Τι ώρα θα μάθουμε τα θέματα

Πανελλήνιες 2024 ΓΕΛ: Σήμερα Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Τι ώρα θα μάθουμε τα θέματα

Πανελλήνιες 2024: Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές, καθώς οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική. 

Σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις εξετάζονται στα Λατινικά (Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δίνει στη δημοσιότητα τα θέματα λίγο μετά τις 10.00 μέσα από την ιστοσελίδα του

Το newsit.gr θα σας παρουσιάσει τις προτεινόμενες απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες 2024, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα τελειώσουν στις 12 Ιουνίου με τις εξετάσεις κατευθύνσεων, Ιστορίας, Φυσικής και Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού: Aνθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας, Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Παράλληλα, οι εξετάσεις ειδικών και μουσικών μαθημάτων τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ ξεκινούν την Τρίτη 18 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2024 – Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2024
– ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΧΗΜΕΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-6-2024
– ΙΣΤΟΡΙΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
– ΦΥΣΙΚΗ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
– ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 28 Ιουνίου 2024.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις