Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2024: Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία πέφτει η αυλαία για τα ΓΕΛ, την Τετάρτη

Πανελλήνιες 2024: Με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία πέφτει η αυλαία για τα ΓΕΛ, την Τετάρτη

Με τρία μαθήματα Προσανατολισμού τελειώνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια, την προσεχή εβδομάδα, μετά το κενό λόγω της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών.

Την Τετάρτη (12.06.2024), οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις πανελλήνιες θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αξίζει να σημειωθεί με έμφαση ότι οι βαθμολογίες των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν, όπως συνηθίζεται, προς τα τέλη Ιουνίου.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ

Παράλληλα, αύριο, Τρίτη (11.06.2024) οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων πρόκειται να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους στα μαθήματα ειδικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.

Ακολούθως, την Πέμπτη (13.06.2024), οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.

Τέλος, την Παρασκευή (14.06.2024) θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την επόμενη Δευτέρα (17.06.2024).

Από 18 Ιουνίου τα ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου.

Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Τελευταία εβδομάδα για δημοτικά και τα νηπιαγωγεία – Τέλος εξετάσεων στα λύκεια

Επιπλέον, την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου, θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της επικράτειας.

Επίσης, η ίδια ημέρα έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων για την Α’ και Β’ λυκείου.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι οι εξετάσεις των γυμνασίων ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις