Site icon NewsIT

Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα σε Τύρναβο και Τέμπη – Συναγερμός και στην Ήπειρο

23.07.2024 | 10:06
Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα σε Τύρναβο και Τέμπη – Συναγερμός και στην Ήπειρο

ÊïðÜäé ðñïâÜôùí âüóêåé óå Ýêôáóç ôïõ èåóóáëéêïý êÜìðïõ. (EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÔÆÅÊÁÓ)

Δύο νέα κρούσματα πανώλης σε πρόβατα και κατσίκια εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε Τύρναβο και Τέμπη, καθώς οι Αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους.

Πλέον οι Αρχές γνωρίζουν ότι τα πρόβατα και τα κατσίκια που νοσούν με πανώλη ήρθαν από τη Ρουμανία. Με αυτό το δεδομένο οι έλεγχοι είναι πιο στοχευμένοι, ενώ κλειστά παραμένουν τα σφαγεία στη Θεσσαλία. Η συλλογή γάλακτος συνεχίζεται με αυστηρά μέτρα.

Συναγερμός και στην Ήπειρο

Σε συναγερμό τίθενται οι αρμόδιες υπηρεσίες και από σήμερα με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, επιστρατεύονται οι κτηνίατροι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω της εξάπλωσης της πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Η Δ/νση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων πανώλης των Αιγοπροβάτων σε γειτονικές περιοχές συνιστά στους ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων να πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές τους, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version