Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο στην αίθουσα «του Θρόνου». Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ανανέωσε την ιστορική «συγγνώμη» του Βατικανού για τα σφάλματα των καθολικών.
Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος υποδέχθηκε τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τους δύο άνδρες να έχουν συνομιλία για θέματα φιλανθρωπίας, μεταναστευτικού και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Ποντίφικας απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο ζήτησε μία ιστορική «συγγνώμη» για τα σφάλματα των καθολικών: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ανανεώσω την αίτηση συγγνώμης από τον Θεό και από τους αδελφούς για τα σφάλματα που διέπραξαν οι καθολικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πάπα Φραγκίσκου και των ακολουθιών τους στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.
Ιερώνυμος και Φραγκίσκος: Η συγγνώμη, τα δώρα, οι πρόσφυγες
Αρχικά πήρε το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μεταξύ άλλων, έστειλε μήνυμα και για την πανδημία, λέγοντας ότι θα πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους να παύσουν να φοβούνται και να ακούσουν την επιστήμη. Μάλιστα, ο Πάπας είπε ότι με ντροπή αναγνωρίζει τα παραπάνω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Click4more: Πάπας Φραγκίσκος: Όταν έψαλλε το «Πάτερ Ημών» στα ελληνικά στον Άγιο Διονύσιο
Αποκάλεσε την απομάκρυνση ως «δηλητήρια που μόλυναν» τις σχέσεις, καθώς «το ζιζάνιο της υποψίας» μεγάλωνε την απόσταση και έπαψε η κοινωνία μεταξύ της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος για τους μετανάστες
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μίλησε για τη θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ταυτίζει τον θάνατο με την αμαρτία, ενώ ο Χριστός ως αρχηγός της ζωής παρέχει την αιώνια ζωή.
Ακόμα, μίλησε για το μεταναστευτικό και για το πώς αγκαλιάσαμε τους μετανάστες, ενώ αναγνώρισε τη μεγάλη προσφορά του πάπα προς τους πρόσφυγες, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ, οργανισμούς κ.λπ, τονίζοντας ότι τα δικαιώματα θα συνεχίσουν να υποσκάπτονται.