Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια από την έναρξη του προγράμματος,η νέα διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί (!) ότι το εθνικό κτηματολόγιο θα είναι έτοιμο,κάπου μεταξύ του απώτερου μέλλοντος,κάπου μεταξύ των ετών 2018- 2020.
Τι και αν το κτηματολόγιο περιλαμβάνεται στο Mνημόνιο ;
Kάποιοι στο δημόσιο δεν υποκύπτουν στο ζυγό του ΔΝΤ και των ευρωπαίων πιστωτών μας και ακολουθούν τους παλιούς,δοκιμασμένους ”ραχάτικους”ρυθμούς.
”Φουσκωμένοι” από υπερηφάνια μας είπαν ότι,μετά από 15 χρόνια δουλειάς,κατόρθωσαν να καταγράψουν το 9% της επικράτειας,το 20 % του αιγιαλού και το 40% των δικαιωμάτων.
Τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην μακρά αυτή πορεία εξήγησε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας κ. Απόστολος Αρβανίτης.
”Τα πρώτα πιλοτικά προγράμματα έχουν προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε νησιά όπως η Χίος και η Λευκάδα και η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην διόρθωση των σφαλμάτων που έχουν ανακύψει” είπε ο κ.Αρβανίτης και πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει επανάληψη της διαδικασίας της ανάρτησης χαρτών προκειμένου να διασταυρωθούν στοιχεία που αφορούν ιδιοκτησίες από λανθασμένες καταχωρίσεις. «Χρειάζεται όμως προσοχή για να μην μπλοκάρουν οι συναλλαγές» ήταν ο επίλογος του.