Μια καταγγελία για τα όσα έγιναν στην παρέλαση στη Δάφνη για την 28η Οκτωβρίου. Ένα 11χρονο παιδί που ήθελε να σηκώσει την ελληνική σημαία. Αλλά δεν το άφησαν και προτίμησαν να του δώσουν την… ταμπέλα!
Ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν κληρώθηκε να είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Την τελευταία στιγμή, όμως, σύμφωνα με καταγγελία, ο διευθυντής του σχολείου του “πήρε” τη σημαία. Τον έβαλε να παρελάσει κρατώντας απλά την ταμπέλα του έγραφε 6ο Δημοτικό.
Για το θέμα, που έχει προκαλέσει σάλο στα social media ετοιμάζει παρέμβαση το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Αμίρ δεν ήταν ο σημαιοφόρος του σχολείου του.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό θα γίνει αύριο, Δευτέρα (30.10.2017).
«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα ‘Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα’ του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος.
Η καταγγελία
Τα όσα έγιναν στη μαθητική παρέλαση στη Δάφνη ήρθαν στο φως μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου.
«Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία. Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία» ανέφερε.
Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές πως η μητέρα του παιδιού, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε πως ο γιος της δεν ήθελε να μπει σε χριστιανική εκκλησία.
Δείτε το post
Η χαρά του Αμίρ για τη σημαία
Πριν από μερικές μέρες, ο Αμίρ είχε δώσει συνέντευξη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Δεν είχε κρύψει τη χαρά του για το γεγονός πως θα ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση.
«Εγώ δεν ήμουν ενήμερος ότι συμμετείχα στη διαδικασία, απλά μου είπαν ότι βγήκε το όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παρελάσω μαζί με τους συμμαθητές μου», ενώ είχε σημειώσει ότι όλοι οι συμμαθητές του τού έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.
Χαρούμενη ήταν και η μητέρα του. «Πολύ χάρηκα όταν με ενημέρωσαν για την επιλογή αυτή. Δεν ήξερα τι να πω ούτε τι να κάνω. Στο Αφγανιστάν δεν έχουμε μαθητική παρέλαση. Είναι καινούρια εμπειρία», είχε δηλώσει.
Η Αριζού εξήγησε ότι στη χώρα τους υπάρχουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις. Τις οποίες δεν επιτρέπεται να τις παρακολουθούν. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε θεατές ή κοντά στους επισήμους και τους πολιτικούς. Εδώ μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, όχι μόνο να παρακολουθήσουμε παρέλαση, αλλά να συμμετέχει και ο Αμίρ και να είναι σημαιοφόρος».