Ελλάδα

Πάρκα Αττικής: 3+1 προτάσεις για βόλτα, πικ νικ, γυμναστική

Πάρκα στην Αττική. Η καλύτερη βόλτα της πόλης. Με διαφορά. Έχετε ξεκλέψει λίγο χρόνο και ψάχνετε μια πράσινη αγκαλιά για να τρυπώσετε σε ένα σύντομο time break;

Το έχετε κανονίσει και κουβαλάτε μαζί σας από παιδικά ποδήλατα και πατίνια μέχρι καλαθάκια πικ-νικ; Τα πάρκα και τα άλση της Αττικής είναι ο μεγάλος μας θησαυρός.

Είναι αυτά που κάνουν πιο υποφερτή και γοητευτική την πόλη μας. Η βόλτα εντός τους είναι σχεδόν ψυχοθεραπευτική.

Μετά τις 3+1 οάσεις πρασίνου στη Αθήνα για αξέχαστες βόλτες, ακολουθούν τέσσερα γνωστά άλση της Αττικής, μαζί με τα μυστικά τους!

Στο Άλσος Βεΐκου: Μάλλον το πιο εμβληματικό άλσος της πόλης, κατ’ αρχάς λόγω μεγέθους – το άλσος (στην ουσία πάρκο) εκτείνεται σε 256 στρέμματα. Γρασίδι, δέντρα, παγκάκια και κιόσκια ως εκεί που φτάνει το μάτι.

Με δύο λόγια: άλσος extra-extra- large που θέλει πολλές επισκέψεις για να πείτε ότι το εξερευνήσατε. Εδώ θα τα κάνετε όλα. Θα απολαύσετε την ομορφιά της φύσης. Θα αθληθείτε και θα ψυχαγωγηθείτε. Θα κάνετε πικ νικ. Γενικώς, από όλα έχει ο μπαξές.

Μετρήστε γήπεδα: δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ με κερκίδες. Έξι ανοιχτά γήπεδα τένις και δύο τοίχοι προπόνησης τένις. Γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου (με χλοοτάπητα, κερκίδες και αποδυτήρια), γήπεδο 5Χ5. Κολυμβητήριο, περιλαμβάνει δύο ανοιχτές θερμαινόμενες πισίνες, μια για μικρά παιδιά και μια για μεγάλους σε πλήρη λειτουργία.

Στίβος, πίστα πατινάζ και ένα χώρο διαμορφωμένο σε ποδηλατοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης δύο παιδικές χαρές, ένας ανοιχτός εκθεσιακός χώρος, ένα θερινό σινεμά και ένα ανοιχτό θέατρο. Σημειώστε πως στο χώρο λειτουργεί και Δημοτικό Ιατρείο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών