Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πάρνηθα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά

Πάρνηθα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο από το χρονικό σημείο το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην Πάρνηθα, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η φωτιά στην Πάρνηθα εντοπίστηκε γρήγορα από drones της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση και συντονισμένη επέμβαση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τα drones άλλωστε αποτελούν ένα σημαντικό όπλο στη «φαρέτρα» της Πυροσβεστικής αφού τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα για την έκβαση της κατάστασης στα πύρινα μέτωπα.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Πάρνηθα που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/06/2024) η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, όπως άλλωστε είχε κάνει γνωστό νωρίτερα ο  υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Στις δυόμιση ώρες από την έναρξη της η φωτιά στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Βέβαια με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βραδύ, άρα η προσπάθεια μας και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει.

Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι 8 μποφόρ με ριπές 9. Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια με τις υδροφόρες της, ο Στρατός, οι εθελοντές μας με τα αυτοκίνητα τους, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, η Δασική Υπηρεσία φυσικά.

Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι είναι χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα».

Σε πλήρη επιφυλακή οι δυνάμεις – Ανησυχία για τους ανέμους

Όπως είναι φυσικό σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται, και θα παραμείνουν και τις επόμενες ώρες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στη φωτιά στην Πάρνηθα. Το κυρίως μέτωπο έχει οριοθετηθεί και η μοναδική απειλή είναι οι μικρές, διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν στην περιοχή. Μεγάλος «εχθρός» είναι και ο άνεμος που, ανά διαστήματα, ενισχύεται και έχει «θηριώδεις» ριπές, που δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό.

Μέχρι και αργά το απόγευμα, τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος έκαναν ρίψεις νερού στα επικίνδυνα σημεία, ενώ οχήματα με προσωπικό είχαν τοποθετηθεί στα πιθανά περάσματα της φωτιάς. Την ίδια στιγμή, μηχανήματα του Στρατού και των ΟΤΑ έκαναν χωματουργικές εργασίες, προκειμένου να είναι προετοιμασμένες οι δυνάμεις για να ανακόψουν τυχόν ενίσχυση του μετώπου, ενώ γεμάτες υδροφόρες αναμένουν στις προκαθορισμένες θέσεις για να τροφοδοτήσουν με νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Άνοιξαν οι δρόμοι στην Πάρνηθα

Σύμφωνα μεενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν όλες οι εκτροπές κυκλοφορίας που ήταν σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας, εκτός από τις εκτροπές στη λεωφόρο Τατοΐου στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» και της ταβέρνας «Χάνι»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις