Ελλάδα

Παρουσία Παυλόπουλου ο πανελλαδικός τελικός διαγωνισμός για την καλύτερη μαθητική “Εικονική Επιχείρηση”

Την 1η Ιουνίου θα διεξαχθεί ο πανελλαδικός τελικός διαγωνισμός για την καλύτερη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», για τη σχολική χρονιά 2017-2018, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα απονείμει το πρώτο βραβείο.

Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στις 16-18 Ιουλίου στο Βελιγράδι. Το δεύτερο και το τρίτο βραβείο θα απονείμουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπαξεβανάκης αντίστοιχα. Στον τελικό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι 10 καλύτερες μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι:

– A.FREedge από την «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» με ένα ενεργειακά αυτόνομο και φορητό ψυγείο. Τα μέλη αυτής της επιχείρησης εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια και τη μετατρέπουν σε ψύχος.

– «Από Κοντά» από το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Αυτή η επιχείρηση δίνει την ευκαιρία σε άτομα τρίτης ηλικίας να πουλούν στην επιχείρηση χειροποίητες δημιουργίες τους και οι επτά μαθητές της Γ’ τάξης, που τη συνιστούν, να τα μεταπωλούν στο ευρύ κοινό διά ζώσης.

– Εcowitch από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-PIERCE. Πρόκειται για μία σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούμε όλοι να αναρτήσουμε χρήσιμα αντικείμενα και να τα διαθέσουμε δωρεάν σε όσους τα χρειάζονται. Αυτή η καινοτομία εκφράζει τη φιλοσοφία του «Reduce-Reuse-Recycle» και υλοποιεί την ευρωπαϊκή αντίληψη για την κυκλική οικονομία.

– Helme.t. από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Η κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση κράνους και τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω σε αυτό το θέμα.

– merokamato.eu από το Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας. Το merokamato.eu είναι μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες εύρεσης και προσφοράς περιστασιακής εργασίας. Εργαζόμενος/εργοδότης επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.merokamato.eu, δημιουργεί το προφίλ του και δημοσιεύει τη ζήτηση ή την προσφορά εργασίας του, αντίστοιχα.

– ΌΜΗΡΟΣ-Ρίχνω φως στον πολιτισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου. Η εταιρεία «ΌΜΗΡΟΣ»-Ρίχνω φως στον πολιτισμό είναι μία μαθητική επιχείρηση ΙΚΕ που αναπτύσσεται με γνώμονα τον άνθρωπο, τις ίσες ευκαιρίες για όλους, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών, τη διάδοση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

– Parkareto από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία καινοτόμο πρόταση για γρήγορη, οικολογική και οικονομική στάθμευση στην πόλη. Mία εφαρμογή που εντοπίζει δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

– SmArd Solutions από το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου. Η SmArd Solutions δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, με τρόπο απλό, φιλικό και προσιτό. Το προϊόν της, SmArdLock, αποτελεί ένα σύστημα έξυπνου θυροτηλεφώνου με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου (ξεκλείδωμα πόρτας) από οπουδήποτε μέσω του διαδικτύου.

– Think Big 2 Change Small από το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Η ΤΒ2CS (Think big to change small) είναι ΚΟΙΝΣΕΠ Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού. Διαχειρίζεται άμεσα (υλικά και χρήματα) και έμμεσα (ανθρώπινο δυναμικό, χώρους, ιδέες) κεφάλαια σε μία μετακύλιση ενδιαφερόντων-συμφερόντων με στόχο «να αλλάξει τον κόσμο». Η εταιρεία αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να εξασφαλίσει αυτήν τη ροή «κεφαλαίων» με έναν στρατηγικό συνδυασμό υπηρεσιών.

– X-Band από το Koλλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Το XBand είναι ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων. Μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου, το ΧBand είναι σε θέση να παρακολουθεί ζωτικά σημεία του χρήστη, όπως ο καρδιακός ρυθμός, και να αντιλαμβάνεται τυχόν απότομες διακυμάνσεις σε αυτές τις μετρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα