Ελλάδα

Πάσχα 2019: Επιστρέφουν τις πινακίδες για τις γιορτές!

Επιστροφή για πινακίδες και άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα αποφάσισαν οι αρμόδιες Αρχές.

Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από αύριο, Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση για τις πινακίδες

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

· του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

· της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πλημμύρισε» η Ερμού από κόσμο – Ψώνια και βόλτα στο κέντρο με ανοιχτά καταστήματα και «σύμμαχο» τον καιρό
Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 16:00, με εξαίρεση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που θα κρατήσουν σε λειτουργία τα μαγαζιά τους έως τις 20:00
Κόσμος στην Ερμού