Ελλάδα

Πάσχα: 9 συμβουλές για να αποφύγετε την υπερφαγία

Φούσκωμα και δυσπεψία μπορεί να υποστούν όσοι περνούν απότομα από την νηστεία της Σαρακοστής στην κραιπάλη του τραπεζιού την Κυριακή του Πάσχα.

Πάσχα και υπερφαγία συνδέονται απόλυτα! Οι Έλληνες καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες τροφίμων στο πασχαλινό μας τραπέζι, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα πέψης.

Επιπλέον, η απότομη μετάβαση από την νηστεία τη Μεγάλη Εβδομάδα, στην απότομη κατανάλωση φαγητού πλούσιου σε ζωικά λίπη και σε μεγάλες ποσότητες, μέσα σε μια μέρα, επιδεινώνει τυχόν προβλήματα.

Ιδού κάποιες βασικές συμβουλές από τους SOS ιατρούς, για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες εκπλήξεις:

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, δεν παραλείπουμε το πρωινό γεύμα το οποίο φροντίζουμε να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά

Αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα πάνω από το αρνί

Συνοδεύουμε το κρέας με σαλάτα

Προσέχουμε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών

Αποφεύγουμε τα γλυκά

Μασάμε και τρώμε αργά

Πίνουμε άφθονο νερό

Αποφεύγουμε το κάπνισμα αμέσως μετά το φαγητό

Το βράδυ της Κυριακής σταματάμε την κρεατοφαγία και προσπαθούμε να περιοριστούμε σε φρούτα ή γιαούρτι.

Τι να κάνετε για να καταπολεμήσετε τις καούρες

Αν οι παραπάνω συμβουλές δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να κάνετε χρήση σκευασμάτων που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις καούρες. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και το βασικό πλεονέκτημά τους είναι η ταχύτητα της ανακούφισης που προσφέρουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα αλγινικά φάρμακα.

Τα σκευάσματα αυτά έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα καθώς δρουν σχηματίζοντας ένα στρώμα που «επιπλέει» πάνω από το περιεχόμενο του στομάχου, δημιουργώντας έτσι ένα φυσικό φραγμό (τείχος) μεταξύ των στομαχικών υγρών (οξέων) και του οισοφάγου, καταστέλλοντας με αυτό τον τρόπο την παλινδρόμηση.

Ο τρόπος δράσης τους, τους επιτρέπει να επιφέρουν αποτέλεσμα μέσα σε 3 λεπτά από τη λήψη και η διάρκεια δράσης τους είναι έως και 4 ώρες ενώ σημαντικό πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν να χορηγούνται παράλληλα με κάθε άλλη θεραπευτική αγωγή, ώστε να επιτυγχάνεται μια συνολική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και ο ασθενής να ανακουφίζεται άμεσα.

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα