Νοσηλεύτρια λύνει τη σιωπή της και μιλάει για την Ρούλα Πισπιρίγκου και την άτυχη Τζωρτζίνα που γνώρισε στο νοσοκομείο που εργαζόταν στην Πάτρα…
Τα λόγια της νοσηλεύτριας βάζουν σε σκέψεις. Μετά τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας αποκαλύπτει όπως λέει, όλα όσα είδε με τα μάτια της, στην Πάτρα, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα. Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να ζητάει να δίνει η ίδια και όχι οι γιατροί τα φάρμακα στην κόρη της. Μάλιστα τονίζει πως η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είχε φτάσει στο σημείο να το απαιτήσει, χωρίς όμως το αίτημά της να γίνει δεκτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όλα αυτά φυσικά εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου βάζουν σε σκέψεις και για τις αντιδράσεις των γιατρών στο νοσοκομείο. Παρά τις υποψίες που είχαν αρχίσει να πληθαίνουν, κρυφές κάμερες στο μονόκλινο δωμάτιο δεν τοποθετήθηκαν και το αγγελούδι έμεινε αβοήθητο. Να παθαίνει το ένα ανεξήγητο επεισόδιο μετά το άλλο, χωρίς η αστυνομία να έχει εμπλακεί στην όλη υπόθεση.
Μία συγκλονιστική μαρτυρία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», με μία νοσηλεύτρια να δηλώνει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απαιτήσει να δίνει η ίδια τα φάρμακα στην Τζωρτζίνα. Η μαρτυρία αυτή ουσιαστικά αποκαλύπτει πως η 33χρονη είχε γνώσεις για να χορηγήσει φάρμακα και ουσίες στην 9χρονη κόρη της.
«Αυτή η απαίτησή της δηλώνει ότι ήξερε πως θα χορηγήσει τα φάρμακα στο παιδί. Γενικά, το παιδί γνωρίζουμε ότι ήταν ΑμεΑ. Συνήθως οι γιατροί και οι νοσηλευτές εκπαιδεύουν τους γονείς να διαχειρίζονται κάποια πράγματα. Προφανώς, εκείνη ήθελε να διαχειριστεί όλη την αγωγή. Αυτή είναι μία παράλογη απαίτηση», δήλωσε η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Επιπλέον, δήλωσε πως η 33χρονη δεν μεταφέρει την πραγματική εικόνα από το νοσοκομείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μίλησε στο Mega για την ανίχνευση κεταμίνης αλλά και των βενζοδιαζεπινών στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Η κεταμίνη είναι η ουσία κλειδί σε αυτήν την υπόθεση γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να την έχει λάβει (η Τζωρτζίνα) μέσα από την αγωγή της. Είναι μία αυστηρά ελεγχόμενη ναρκωτική ουσία, την οποία δεν μπορεί κανείς να τη προμηθευτεί από τους χώρους του νοσοκομείου» επισήμανε αρχικώς η κ. Μαστοράκου.
Εξήγησε πως η δράση της ξεκινά στα πρώτα 5 με 20 λεπτά και «μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα το μόνο άτομο που ήταν μαζί με το παιδί ήταν η μαμά». Κατόπιν, ανέφερε πως οι βενζοδιαζεπίνες θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αγωγή της Τζωρτζίνας, ωστόσο θα πρέπει να γίνει συγκριτικός έλεγχος, εάν και πότε δόθηκε και σε ποιες δοσολογίες, άρα είναι «δευτερευούσης σημασίας από την κεταμίνη».
H πρόεδρος επισήμανε πως είναι μία «ευέλικτη» ουσία η κεταμίνη, η οποία έχει πάρα πολλούς τρόπους χορήγησης, δηλαδή και ενδοφλέβια, ενδομυικά, από το στόμα και μέσω της εισπνοής. «Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ως ιατρική κοινότητα η επιλογή της ουσίας αυτής, πρέπει να ήταν μία προμελετημένη κίνηση, διότι τα χαρακτηριστικά αυτά βοήθησαν πολύ στη δράση, θα μπορούσε να είναι και ενδοφλέβια η χορήγησή της, γιατί το παιδί είχε ορούς»