Site icon NewsIT
19:14 | 14.05.22

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης «σταυρώνει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης «σταυρώνει» την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη
Newsit Newsroom

Ο ιατροδικαστής που συνέταξε το πόρισμα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας μιλάει για την καυτή υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Γιατί ζητήθηκε η εκταφή της σορού της 9χρονης…

Το πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη είναι αποκαλυπτικό. Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Μια δολοφονία που προήλθε από την ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που της χορηγήθηκε, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν. Ο ιατροδικαστής με δηλώσεις του, στην εφημερίδα Real News, τονίζει πως το παιδί εξέπνευσε πριν η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποιήσει τους γιατρούς. «Όταν πήγαν οι γιατροί η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή» λέει χαρακτηριστικά, καταρρίπτοντας έτσι το βασικό επιχείρημα της 33χρονης, για χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής τονίζει πως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης που κατέγραφε τα πάντα. Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα την βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε» εξηγεί ο ιατροδικαστής.

Ο κύριος Μπουζιάνης καλείται να σχολιάσει την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η πλευρά της 33χρονης επιμένει πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς και γίνεται λόγος για ανθρώπινο λάθος. «Κάτι πρέπει να πουν οι δικηγόροι της» λέει με νόημα και συνεχίζει: «οι τεχνικοί σύμβουλοι της κυρίας Πισπιρίγκου ας αμφισβητήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτά θα πρέπει να τα πουν και στο δικαστήριο. Εργάζονται για την υπεράσπισή της.»

Στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα». Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου. 

Ερωτηθείς στο Mega γιατί δεν λήφθηκαν τρίχες από την Τζωρτζίνα όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης απάντησε πως η εκταφή στην παρούσα φάση αποτελεί μία πρόταση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και πρέπει να εγκριθεί από την ανακρίτρια, οπότε δεν είναι ακόμη βέβαιο πως θα συμβεί.

«Εάν η ανακρίτρια κρίνει πως με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να κλείσει η υπόθεση, τότε δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή» δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης. Στη συνέχεια επισήμανε πως η λήψη τριχών θα δείξει εάν είχε χορηγηθεί στο κορίτσι και άλλη τοξική ουσία αλλά και για πόσο καιρό, χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα με στόχο τον θάνατό της. Εξήγησε πως η ανάληψη τριχών μπορεί να δείξει την χορήγηση ουσιών έως και 6 μήνες πριν, εξαρτάται βέβαια και το μήκος της τρίχας.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version