Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τις Αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.
Στο μικροσκόπιο μπαίνει ο θάνατος της Μαλένας στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και η αιτία θανάτου που ανέφερε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα.
Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί την κεταμίνη μέσα σε τόσες λίγες ημέρες στην Αθήνα, αφού στις 9 μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο, βγήκε μόνο 2 – 3 φορές για να φάει σε κοντινά εστιατόρια.
Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητική ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.
Τι είπε ο τοξικολόγος της Μαλένας
Την ίδια ώρα στην εκπομπή Live News μίλησε ο τοξικολόγος της Μαλένας που είχε εξετάσει το παιδί μετά τον θάνατό του.
Όπως αποκάλυψε είχαν ψάξει για την ουσία κεταμίνη στη Μαλένα και δεν είχε βρεθεί κάτι, κάτι το οποίο τονίζει πως είναι 100% επιβεβαιωμένο.
«Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, καμία ουσία, ούτε φαρμακευτική, ούτε ναρκωτική, τίποτα, τίποτα» υποστήριξε.
Στη συνέχεια, είπε πως ο ίδιος βρήκε την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη Θεσσαλονίκη.
«Οι αναλύσεις είναι ίδιες. Δηλαδή το ίδιο εργαστήριο που βρήκε θετική τη Τζωρτζίνα στην κεταμίνη, βρήκε αρνητική τη Μαλένα, αλλά βέβαια σε διαφορετική στιγμή, το ένα ήταν το ’19, το άλλο το ’22 αλλά, τα μηχανήματα, η μέθοδος, όλα ήταν ακριβώς τα ίδια, δεν άλλαξε τίποτα» συμπληρώνει.