Με τη μέθοδο της αντιστροφής του χρόνου από το πιο πρόσφατο στο πιο παλιό γεγονός, λειτουργούν πλέον οι διωκτικές αρχές που θέλουν ρίξουν άπλετο φως στο θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, της Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή – όπως όλα δείχνουν – από τη χορήγηση υπερβολικής δόσης κεταμίνης, η βεντάλια των ερευνών όχι μόνο έχει ανοίξει αλλά κινείται πλέον με τα ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι δικαστικές αλλά κι οι αστυνομικές αρχές που θέλουν να λύσουν όλους τους γρίφους και να αποκρυπτογραφήσουν τις αιτίες των θανάτων της Ίριδας αλλά και της Μαλένας «τρέχουν» παράλληλα 3+1 έρευνες τις οποίες έχουν αναλάβει διάφορες υπηρεσίες.
Πάτρα: Μετά το Πάσχα η Ίριδα
Η εισαγγελική εντολή για να γίνουν νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τις συνθήκες θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας πυροδότησε από χθες (12.04.2022) ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που έχει καθηλώσει το πανελλήνιο.
Στην περίπτωση της Μαλένας οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα ελέγξουν ακόμα τους ιατρικούς της φακέλους, τις διαγνώσεις αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί. Κι αυτό γιατί ο θάνατος του κοριτσιού το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσον αφορά τώρα την Ίριδα που πέθανε στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα θα ερευνηθούν, μεταξύ άλλων, και οι τηλεφωνικές κλήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του μόλις έξι μηνών βρέφους στο νοσοκομείο.
Η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας θα βγει σε συντομότερο χρονικό διάστημα από αυτή της Μαλένας. Τα δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις αρχές για το έξι μηνών κοριτσάκι είναι περισσότερα, καθώς ο θάνατος της (σ.σ. τον Μάρτιο του 2021) είναι πιο πρόσφατος από αυτόν της αδερφής της, της Μαλένας που «έσβησε» τον Απρίλιο του 2019.
Παράλληλα πληροφορίες κάνουν λόγο για ίχνη ασφυκτικού θανάτου του μικρότερου κοριτσιού της οικογένειας. Με τα παραπάνω δεδομένα οι αρχές θέλουν να λύσουν το μυστήριο της πιο εύκολης θεωρητικά υπόθεσης και στη συνέχει να ξετυλίξουν το γρίφο με τη Μαλένα. Αν όλα εξελιχθούν, σύμφωνα με το νέο σχεδιάγραμμα που έχουν καταρτήσει οι εμπλεκόμενοι, μετά το Πάσχα ίσως να δοθεί από ιατροδικαστικής, τουλάχιστον, πλευράς η απάντηση για τον θάνατο της Ίριδας.
Πάτρα: Στο κυνήγι των ηλεκτρονικών… αποτυπωμάτων
Η δεύτερη έρευνα βρίσκεται στα χέρια της 18ης ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Μετά τον εν διαστάσει σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη και τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας.
Ήδη κατέθεσαν τέσσερις νοσηλεύτριες, ενώ την Πέμπτη (14.04.2022) στο γραφείο της συγκεκριμένης δικαστικής λειτουργού θα βρεθούν 3 – 4 γιατροί από το νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο οποίο είχε υποστεί την πρώτη ανακοπή η 9χρονη Τζωρτζίνα και επανήλθε στη ζωή μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.
Click4more: Πάτρα: Αίτημα της ανακρίτριας στον ΕΟΦ για την κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Υποκατηγορία της συγκεκριμένης έρευνας, όμως έχει να κάνει με τα στοιχεία που θα αντληθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια από το λάπτοπ που ανασύρθηκε από τη διάνοιξη του τάφου της Τζωρτζίνας αλλά και από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και των οκτώ κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στη Πάτρα.
Παράλληλα ερευνάται η διαδρομή της κεταμίνης. Πώς και από πού την προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η τρίτη μεγάλη έρευνα τώρα διεξάγεται από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου έχει ξεκινήσει νέος κύκλος καταθέσεων ιατρικού προσωπικού κυρίως από νοσοκομείο της Αθήνας. Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές που παρακολούθησαν την πορεία της υγείας της Μαλένας. Τελευταίοι όπως όλα δείχνουν, κι αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή θα κληθούν να καταθέσουν συγγενείς της Πισπιρίγκου.
Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης