Site icon NewsIT

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς οι γιατροί καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της 33χρονης για την κεταμίνη

01.05.2022 | 20:42
Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και μαζί με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Στο μυαλό της, βρίσκεται πάντα το αίτημα αποφυλάκισης…

Βλέποντας εκπομπές που αφορούν την ίδια περνάει τον χρόνο της στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, τη στιγμή που εξετάζεται η διαδρομή της κεταμίνης. Βασικός ισχυρισμός της είναι ότι δόθηκε κατά λάθους από τους γιατρούς. Οι τελευταίοι που παρακολουθούσαν την 9χρονη Τζωρτζίνα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι στο άτυχο κορίτσι είχε δοθεί μόνο μια φορά κεταμίνη στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν φύγει από την ζωή.

Η πλευρά Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είχε δοθεί δύο φορές. «Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα, υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη, υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι η δοσολογία που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ακίνδυνη. Στις τοξικολογικές όμως εξετάσεις βρέθηκε υπέρμετρη δόση κεταμίνης, πολλαπλάσια από την ανώτατη ανεκτή, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατο της. «Η υπολογιζόμενη δόση για να φθάσουμε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές είναι πάρα πολλές αμπούλες, η κεταμίνη τουλάχιστον στη μορφή που υπάρχει στα νοσοκομεία είναι μία αμπούλα των δύο ml me 50ml συγκέντρωση, συνεπώς για να φθάσει να χορηγηθεί τέτοια ποσότητα, θα πρέπει να έχουν σπάσει πάρα πολλές αμπούλες», δήλωσε η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα.

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο Μαρία Μπούσουλα και ιατρικό λάθος να είχε γίνει, τέτοια ποσότητα δεν θα μπορούσε να είχε δοθεί στο παιδί. «Aκόμα και ατυχηματικά να είχε δοθεί, η πρώτη θα σταματούσε εκεί, δεν θα χρειαζόταν πάνω από μισή αμπούλα ένα παιδί αυτού του βάρους για να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα».

Μέσω του δικηγόρου της, η 33χρονη κατηγορούμενη θέλει να στρέψει τις υποψίες στους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν και να περιθάλψουν την 9χρονη Τζωρτζίνα. Προσπαθεί να αποδείξει ότι εφόσον υπήρχε κεταμίνη στις παιδιατρικές κλινικές, τότε γιατί να μην την χορήγησαν οι γιατροί στην κόρη της και όχι η ίδια;

Το εξειδικευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ γνωρίζει ότι όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες. «Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μην προκαλεί σε μικρές δόσεις υποξαιμία η καταστολή της αναπνοής αλλά χορηγώντας, όσο αυξάνεις τη δόση αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», δήλωσε η κ. Μπούσουλα.

Η 33χρονη κατηγορούμενη μέσα από τις φυλακές προσπαθεί να αποδείξει πως δεν έχει κάνει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά. Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου περνάει την περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας εκπομπές που επικεντρώνονται στην ίδια και τον θάνατο των τριών της παιδιών.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version