Συνεχείς οι αποκαλύψεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου, στην πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξηγεί τι ήθελε να πάρει στα χέρια της, η κατηγορούμενη…
Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραδέχεται πλέον ότι έψαχνε για θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο, αλλά όχι όπως λέει για κεταμίνη. Η 33χρονη κατηγορούμενη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά σε αυτό το σημείο που βρίσκεται η έρευνα. Ήδη από την άρση απορρήτου προέκυψαν μια σειρά από στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις ύποπτες αναζητήσεις της, ακόμα και λίγες μέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Για την φαινοβαρβιτάλη (phenobarbital), το βαρβιτουρικό φάρμακο που αναζητούσε στο διαδίκτυο η 33χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν είχε ανάγκη χορήγησης της συγκεκριμένης κατασταλτικής ουσίας.
«Η αγωγή ήταν χρόνια. Ήταν ένα παιδί που νοσηλευόταν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η προσθήκη τέτοιων φαρμάκων, τα οποία είναι παλιά, θεωρώ ότι δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για να αρχίσουν να χορηγούνται μετά από τόσο καιρό», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για το στοιχείο που αναδείχθηκε μετά την ανάκτηση του τάμπλετ του αδικοχαμένου παιδιού ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι «οι ουσίες που έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πωλούνται στα φαρμακεία. Μόνο με ειδικό συνταγολόγιο ψυχιάτρου και συγκεκριμένες ειδικότητες της ιατρικής μπορούν να τα χορηγήσουν».
Όπως είπε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουν οι πραγματογνώμονες της υπόθεσης καθώς και το εάν ταιριάζει αυτή η αναζήτηση με τα φάρμακα που έπαιρνε η μικρή Τζωρτζίνα». Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «καλώς ετέθη ιατροδικαστής δίπλα στον ανακριτή για να του παρέχει τεχνικές γνώσεις» που είναι αναγκαίες σε μια τόσο δύσκολη υπόθεση που είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να είχε ψάξει την κεταμίνη στο διαδίκτυο, στοιχείο που έρχεται από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών της μετά την εκταφή του τάμπλετ και την ανάλυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε αναζητήσει τη συγκεκριμένη ουσία αλλά και άλλες αναισθητικές τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο όμως και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, φαίνεται πως έψαχνε γενικά να μάθει για την αναισθησία αλλά και τις ουσίες που την προκαλούν.
Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, στις 30 Μαρτίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Πλέον, αναζητείται τι είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από τη Google για την κεταμίνη και ουσίες σαν αυτήν. Όλες τις αναζητήσεις γίνονταν από mail που αρχικά είχε δημιουργήσει ο Μάνος Δασκαλάκης, αλλά διαχειριζόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Την περίοδο 12 – 16 Ιανουαρίου προχωράει σε σημαντικές αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Ήταν ένα διάστημα που η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο σπίτι της, στην Πάτρα και πάθαινε βραδυκαρδίες που καταγράφονταν από τον βηματοδότη. Στις 17 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει σε εκδοτικό οίκο για αναισθητικά και εκεί υπάρχουν αναφορές για την κεταμίνη. Σε αυτά τονίζεται πως η χορήγηση κεταμίνης σε μεγάλη δόση μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο ενός παιδιού.
Η 17η Ιανουαρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκείνη τη μέρα είχε κάνει τη μαγνητική η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και γινόταν λόγος για την αναισθητική ουσία που της είχε δοθεί. Δεν ήταν η κεταμίνη σε εκείνη την περίπτωση. Οι γιατροί έδωσαν εξηγήσεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά εκείνη δεν σταμάτησε τις αναζητήσεις. Άρχισε να ψάχνει για άλλα αναισθητικά και ανάμεσα σε αυτά και την κεταμίνη.