Ελλάδα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος προσέφερε πολλά και ανεκτίμητα στην Ορθοδοξία

«Προσευχόμεθα ολοκαρδίως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Αυτού»

Τα θερμά συλλυπητήρια του Οικουμενικού Θρόνου και του ίδιου προσωπικά απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τηλεγράφημα προς την Ιερά Σύνοδο της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Αλβανίας για την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Αναστασίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.1.2025), σε ηλικία 95 ετών.

Ο Aρχιεπίσκοπος Αλβανίας είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο των Τιράνων εξαιτίας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε την 30ή Δεκεμβρίου, ενώ την 3η Ιανουαρίου κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα, όπου εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αναλυτικότερα, το κείμενο του Πατριαρχικού τηλεγραφήματος:

Επί τη εκδημία του αειμνήστου Προκαθημένου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Αλβανίας κυρού Αναστασίου, ανακαινιστού και αναμορφωτού αυτής, πάμπολλα και ανεκτίμητα προσενεγκόντος τη ανά την οικουμένην Ορθοδοξία, τη χριστιανική ιεραποστολή και τη συγχρόνω μαρτυρία αυτής, τω διαχριστιανικώ και διαθρησκειακώ διαλόγω, τω αγώνι υπέρ της ειρήνης και της καταλλαγής και τη προαγωγή της Ιεράς Επιστήμης, εκφράζομεν τας συλλυπητηρίους ευχάς της Μητρός Κωνσταντινουπολίτιδος Εκκλησίας και ημών προσωπικώς.

Προσευχόμεθα ολοκαρδίως υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Αυτού εν Χώρα Ζώντων και εν σκηναίς δικαίων και όπως αναδείξη ο Δομήτωρ και Αρχιποίμην της Εκκλησίας Χριστός άξιον διάδοχον Αυτού.

Είη η μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου, αιωνία και άληστος.

Αδελφικώς εν Κυρίω

Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4