Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι 2025: Χορός, κέφι και χρώμα στη νυχτερινή παρέλαση των αρμάτων στην πλατεία Γεωργίου Α’

Χρώματα και κέφι δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στην πιο μεγάλη καρναβαλική νύχτα της Πάτρας

Περισσότεροι από 55.000 καρναβαλιστές σε 165 πληρώματα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πάτρας συμμετέχοντας στις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού 2025.

Η νυχτερινή παρέλαση ξεκίνησε στις 18:00 το βράδυ του Σαββάτου (01.03.2025) με τα άρματα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και τα μέλη των πληρωμάτων χωρίς τα δικά τους άρματά να παρουσιάζουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα από την οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους πρωτότυπους, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς τους, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στην πιο μεγάλη καρναβαλική νύχτα.

Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας είναι ο «Αρλεκίνος», χαρακτηριστική κεντρική μορφή του Πατρινού Καρναβαλιού που αξιοποιήθηκε πρωταγωνιστικά και στην Τελετή Έναρξης, σε συνδυασμό με το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», σήμα κατατεθέν της Πάτρας.

Η Δημοτική Μουσική στη κορυφή της παρέλασης θα ακολουθείται από τα 17 άρματα του Δήμου – «Προπομπός», «Καρνάβαλος», Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσά μας Ελένη Μπάδα μέσα σε 30.000 γαρύφαλλα, «Θα π(ι)ούμε το νερό νεράκι», «Gang Bank», «Smile» με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του Πανεπιστημίου Πατρών στις παρελάσεις, «Γοργόνα», «Αλογόψαρο», «Μπέμπης Καρνάβαλος», «Λαγός», «Μαριονέτες», «21 Γάτες» (2 άρματα), «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουζέλ», «Μουσικοί του Τσίρκου», «Σκυλάκι» – και τον χείμαρρο των καρναβαλιστών.

Δείτε live την φαντασμαγορική παρέλαση.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος (σε μακέτα του Πέτρου Βρυώνη και κατασκευή του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων) συνδυάζει την ιστορία περίπου δύο αιώνων του θεσμού με το εμβληματικό κομψοτέχνημα του Τσίλερ, δείκτη της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς της πόλης.

Κέφι, χορός, χρώμα, γέλιο είναι τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν στην βραδινή παρέλαση στο κέντρο της Πάτρας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πόλη έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες που θέλησαν να βρεθούν «στην καρδιά» του καρναβαλιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πρόταση καταπέλτης της εισαγγελέως για την Πολεοδομία Ρόδου- «Ξεγυμνώνει» τις προσφυγές για την εγγύηση αποκαλύπτοντας τεράστιες περιουσίες
Η εισαγγελέας αποκαλύπτει την πλήρη οικονομική κατάσταση για τον 56χρονο αναπληρωτή διευθυντή της Υπηρεσίας Δόμησης και της 48χρονης πολιτικού μηχανικού
Κύκλωμα πολεοδόμων εξαρθρώθηκε στη Ρόδο Φωτογραφία: minocp.gov.gr 7
Διασωληνωμένη η 78χρονη ασθενής του ασθενοφόρου μετά το τροχαίο στο Παγκράτι, σε σοβαρή κατάσταση η 53χρονη πεζή
Σοβαρά κατάγματα φέρει και η δεύτερη πεζή που έπεσε πάνω της η κολόνα - Η 78χρονη που μετέφερε το ασθενοφόρο είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού της
Το τροχαίο στο Παγκράτι